Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει τον Νοέμβριο δοκιμή πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει τον Νοέμβριο δοκιμή πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους Facebook Twitter
0

Ερευνητές στην Ταϊλάνδη σχεδιάζουν δοκιμή σε ανθρώπους ενός πιθανού εμβολίου για κορωνοϊό τον Νοέμβριο και ετοιμάζουν 10.000 δόσεις, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι στόχος  είναι ένα εμβόλιο έτοιμο για χρήση ως τα τέλη της ερχόμενης χρονιάς.

Έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι δοκιμές σε πρωτεύοντα θηλαστικά, το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή δόσεων του εμβολίου για δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίου του Πανεπιστημίου Σουλαλονγκόρν της Μπανγκόκ.

Για την Covid-19 δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια. Ωστόσο παγκοσμίως γίνονται δοκιμές σε ανθρώπους για 19 πειραματικά εμβόλια. Η Κίνα προηγείται στην κούρσα αυτή, με ένα πειραματικό εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd.

Μια πρώτη μονάδα στην Ταϊλάνδη αναμένεται να ολοκληρώσει την παραγωγή εμβολίων τον Οκτώβριο και να σταλούν αυτά σε μια δεύτερη μονάδα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Κίατ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Αρχικά υπήρχε ο στόχος για τη δοκιμή των πειραματικών αυτών εμβολίων τον Σεπτέμβριο, αλλά όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν θα καταστεί δυνατό να έχει παραχθεί επαρκής ποσότητα ως τότε.

Εγκαταστάσεις στο Σαν Ντιέγκο και το Βανκούβερ θα παράξουν στη συνέχεια 10.000 δόσεις για τη δοκιμή του εμβολίου σε 5.000 ανθρώπους. Η πρώτη ομάδα, ηλικίας 18 ως 60 ετών, θα λάβει διαφορετικές δόσεις του εμβολίου, σημείωσε ο Κίατ.

Στις δοκιμές αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτοί εθελοντές «μέχρι να λάβουμε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊλάνδης και μια επιτροπή δεοντολογίας», πρόσθεσε.

Η εταιρεία BioNet-Asia προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις της για μεγάλης κλίμακας παραγωγή αν οι δοκιμές του εμβολίου αποδειχθούν επιτυχείς, συμπλήρωσε.

«Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για την Ταϊλάνδη το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους», κατέληξε ο Κίατ.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 3.217 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού -κανένα τοπικής μετάδοσης για περισσότερο από έναν μήνα- και 58 θανάτους από Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM