Μια γενετική 'κόλλα' από νανοσωματίδια, που μπορεί να αποτελέσει την οργανική πρώτη ύλη που θα βοηθά τη δημιουργία συνθετικών μοσχευμάτων, συμβατών με τον ανθρώπινο οργανισμό, δημιούργησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τεξας.
Το υλικό, που χρησμοποιεί DNA για να μιμηθεί τεχνητά τις συνεκτικές ιδιότητες του ανθρώπινου γονιδιώματος, δημιουργεί ένα οργανικό τζελ το οποίο θα παίζει καθοριστικό ρόλο στην τρισδιάστατη εκτύπωση πολύπλοκων οργάνων.
Οι προοπτικές που ανοίγει η ανακάλυψη του νέου υλικού είναι πολλές, αφού με τα μέχρι τώρα πειράματα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η σύστασή του βοηθά τα ανθρώπινα κύτταρα να αναπτυχθούν μέσα του, χωρίς προβλήματα. Έτσι, το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "καλούπι" που εκτυπώνεται από 3d printer, μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτύσσονται ανθρώπινα όργανα, στο μέλλον.
Πάντως όπως αναφέρει το Engadget, η επιστήμη, μπορεί να έκανε ένα μεγάλο βήμα με την συγκεκριμένη ανακάλυψη αλλά απέχει ακόμα από την δημιουργία ανθρώπινων μοσχευμάτων κατά παραγγελία
σχόλια