To Smithsonian και η Meta δημιούργησαν ένα εικονικό φεγγάρι για να το περπατήσετε

To Smithsonian και η Meta δημιούργησαν ένα εικονικό φεγγάρι για να το περπατήσετε Facebook Twitter
0

Μπορεί το νεογέννητο Metaverse να λανσάρεται ως μια ουτοπική εκδοχή της Γης, αλλά από ό,τι φαίνεται σύντομα θα αποκτήσει και φεγγάρι το οποίο θα μπορείτε να το εξερευνήσετε περπατώντας στην σεληνιακή του επιφάνεια, εικονικά φυσικ΄.


Το ίδρυμα Smithsonian συνεργάστηκε με την πλατφόρμα Immersive Learning της Meta για την προσομοίωση της Σελήνης και την ψηφιακή μεταφορά της στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, κάνοντας πραγματικότητα το νέο, εντυπωσιακό έκθεμα που ονομάζεται Futures x Meta: Moonwalk.

To Smithsonian και η Meta δημιούργησαν ένα εικονικό φεγγάρι για να το περπατήσετε Facebook Twitter

Σύμφωνα με το μουσείο, η εμπειρία θα «φέρει τους επισκέπτες όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σεληνιακή επιφάνεια».

Η έκθεση Moonwalk,που θα διαρκέσει από τις 4 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις Smithsonian Arts and Industries, σηματοδοτεί την 50ή επέτειο των αποστολών Apollo. Φορώντας ένα σετ εικονικής πραγματικότητας Meta Quest 2, οι επισκέπτες θα μπορούν να βυθιστούν σε ένα περιβάλλον κοντά σε αυτό που βάδισαν οι αστροναύτες της NASA πριν από τόσα χρόνια.

Θα μπορούν να «κλωτσήσουν τη σκόνη του φεγγαριού», να απολαύσουν τη σεληνιακή θέα, να παρατηρήσουν το ρόβερ που περιπλανιέται στην επιφάνεια και να ακούσουν τις πραγματικές συνομιλίες των αστροναυτών.
 

To Smithsonian και η Meta δημιούργησαν ένα εικονικό φεγγάρι για να το περπατήσετε Facebook Twitter

Ο ρεαλισμός αντλείται από χιλιάδες εικόνες αρχείου που σπάνια παρουσιάζονται στο κοινό, τρισδιάστατες σαρώσεις από τις συλλογές του Smithsonian, τεχνολογία εικονικής και ηχογραφήσεις από αποστολές της NASA.

Το Moonwalk εντάσσεται στην έκθεση του Smithsonian για τα «τεχνουργήματα του μέλλοντος». Η συγκεκριμένη συνεργασία με τη Meta προσφέρει στο κοινό μια απόκοσμη ματιά στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το metaverse για να διευκολυνθεί η εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM