Κορωνοϊός: H πρώτη «3D εικόνα» του SARS-CoV-2

Κορωνοϊός: H πρώτη «3D εικόνα» του SARS-CoV-2 Facebook Twitter
0

Ερευνητές στην Αυστρία δηλώνουν ότι κατάφεραν να καταγράψουν τις πρώτες τρισδιάστατες εικόνες του κορωνοϊού.

Σε αντίθεση με τις εικόνες του ιού που κυκλοφορούν από την αρχή της πανδημίας, δεν πρόκειται για μοντέλο, αλλά για τρισδιάστατη απεικόνιση του «πραγματικού» ιού, από δείγματα, με τη χρήση νέων τεχνικών.

Σύμφωνα με τη Nanographics, παρακλάδι του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, πρόκειται για τις πρώτες εικόνες του κορωνοϊού αυτού του είδους. Το αποτέλεσμα είναι η πιο λεπτομερής εικόνα του ιού που έχουμε έως τώρα, σύμφωνα με τους Αυστριακούς επιστήμονες.

Οι εικόνες βαδίζονται σε δεδομένα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αυστριακού δικτύου ORF. Εκεί μία ομάδα κατάφερε να εξάγει ακέραια σωματίδια του κορωνοϊού σε δείγματα, να τα «σκανάρει» με κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία και να τα ψηφιοποιήσει, εξήγησε ο ερευνητής Ivan Viola, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης και του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM