1.300 μετανάστες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές αρχές

1.300 μετανάστες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές αρχές Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC (φωτο αρχείου)
0

Όπως μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Reuters, οι άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν σήμερα περίπου 1300 Σύρους, Ιρακινούς, Ιρανούς και Αφγανούς μετανάστες, καθώς και τρεις διακινητές, κοντά στο Αϊβατζίκ (Πιονία), στην επαρχία Τσανάκαλε, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές της γείτονος χώρας, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν παράτυπα προς την Ελλάδα.

Η είδηση της σύλληψης έρχεται λίγες μόνο ώρεε μετά την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Στην μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο επαναπατρισμού και κάποιοι εξ αυτών είναι αντιμέτωποι με απέλαση.

Θυμίζουμε ότι η χθεσινή Σύνοδος μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση να χορηγηθεί ένα κεφάλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια στην Άγκυρα προκειμένου να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη αλλά και την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η χορήγηση ευρωπαϊκών θεωρήσεων εισόδου (βίζα) στους Τούρκους υπηκόους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM