Το 1780 ο Pietro είχε στο μενού του μόνο pizza: Η πρώτη, «βασιλική» πίτσα μαργαρίτα ψήθηκε στη Νάπολη

Το 1780 ο Pietro είχε στο μενού του μόνο pizza: Η πρώτη, «βασιλική» πίτσα μαργαρίτα ψήθηκε στη Νάπολη Facebook Twitter
0

Η πιτσαρία «Pizzeria di Pietro e basta così» άνοιξε το 1780 και το όνομα της τα έλεγε όλα: «Η πιτσαρία του Pietro και αυτό είναι αρκετό».
 

Τα επόμενα χρόνια Pietro Colicchio σερβίρει μόνο πίτσα, και θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πρώτες πιτσαρίες της Νάπολης. Την σκυτάλη της επιχείρησης ανέλαβε ο Ενρίκο Μπράντι, ο οποίος με τη σειρά του τη μεταβίβασε στην κόρη του Mαρία, μελλοντική σύζυγο του Ραφαέλε Εσποζίτο (Raffaele Esposito). 

Το μαγαζί το οποίο βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης θα δημιουργήσει το δικό του θρύλο που παραδίδεται από γενιά σε γενιά: τη γέννηση της «Pizza Margherita». Πρόκειται για μια πίτσα που είναι, χωρίς υπερβολή, η πιο δημοφιλής στον κόσμο.

Το 1780 ο Pietro είχε στο μενού του μόνο pizza: Η πρώτη, «βασιλική» πίτσα μαργαρίτα ψήθηκε στη Νάπολη Facebook Twitter


Είναι καλοκαίρι του 1889 και οι βασιλείς της Σαβοΐας βρίσκονται στη Νάπολη και συγκεκριμένα στο παλάτι του Καποντιμόντε. Όπως λέει ο θρύλος η Βασίλισσα Μαργαρίτα κουρασμένη από την γκουρμέ γαλλική κουζίνα του παλατιού, ζήτησε να δοκιμάσει «την περίφημη ναπολιτάνικη πίτσα». Έτσι, ένας υπάλληλος του παλατιού καλεί τον Ραφαέλε Εσποζίτο να φέρει τις κλασικές του πίτες.


Ο σεφ φτιάχνει τρία είδη πίτσας. Η πρώτη ήταν «λευκή», με ελαιόλαδο, τυρί και βασιλικό, η δεύτερη με cecenielle (είδος σαρδέλας) και η τρίτη με μοτσαρέλα και ντομάτα. Αυτή που διάλεξε η βασίλισσα και της έφερε στο μυαλό τα χρώματα της σημαίας της Σαβοΐας πέρασε στην ιστορία με το όνομά της φτιαγμένη με τρία πολύ απλά υλικά : μοτσαρέλα, βασιλικό και κόκκινη ντομάτα. 


Άλλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πίτσα ήταν γνωστή στη Νάπολη πριν από το 1889. Ονομάστηκε «Μαργαρίτα» λόγω της διάταξης της σε σχήμα μαργαρίτας. Όποια και αν είναι η αλήθεια, ο σεφ Ραφαέλε Εσποζίτο ξεκίνησε μια μακρόχρονη παράδοση της ναπολιτάνικης γαστρονομίας.

Η πίτσα «Μαργαρίτα» του 21ου αιώνα που βγαίνει από το φούρνο του «Brandi» εξακολουθεί να είναι εξαιρετική, ζουμερή, λαχταριστή, χρησιμοποιώντας τις πιο φρέσκες ντομάτες, μοτσαρέλα, βασιλικό από τα χωριά του Βεζούβιου και το καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Culinary Backstreets, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δοκιμάζεις την πιο διάσημη πίτσα του κόσμου μία συνταγή 130 ετών, στο σημείο όπου γεννήθηκε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον εαυτό του - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Διεθνή / Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον ίδιο - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Μετά τις αντιδράσεις με τις παρεμβάσεις του υπέρ ακροδεξιών κομμάτων και ότι «μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», ο δισεκατομμυριούχος έθεσε τέσσερις επιλογές
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM