Η Σ. Αραβία παρουσίασε συντρίμμια ιρανικών drone που επιτέθηκαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η Σ. Αραβία παρουσίασε συντρίμμια ιρανικών drone που επιτέθηκαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασαν σήμερα συντρίμμια των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ που, όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τούρκι αλ Μάλικι, έκανε λόγο για «αδιαμφισβήτη» απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας. Σύμφωνα με το Ριάντ, συνολικά 25 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον των δύο πετρελαϊκών υποδομών το περασμένο Σάββατο. Μεταξύ αυτών ήταν μη επανδρωμένα ιρανικά αεροσκάφη Delta Wing και πύραυλοι "Ya Ali".


Οι πύραυλοι αυτοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης. «Η επίθεση προήλθε από τον βορρά και αδιαμφισβήτητα ανάδοχός της ήταν το Ιράν», είπε ο αλ Μάλικι παρουσιάζοντας ό,τι απέμεινε από τα όπλα αυτά. 


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του Αμπκάικ, του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του κόσμου, ενώ μόνο πύραυλοι έβαλαν στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις άντλησης στο κοίτασμα Χουραΐς.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξή της.

Ο Μάλικι, που είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωπος του υπό σαουδαραβική ηγεσία συνασπισμού που μάχεται τους Χούτι, επανέλαβε ότι η επίθεση δεν μπορεί να προήλθε από την Υεμένη, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρες προσφέρουν κάλυψη στο Ιράν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM