Ινδία: Ένοχος για βιασμό ανήλικης πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος

Ινδία: Ένοχος για βιασμό ανήλικης πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δικαστήριο στην Ινδία έκρινε σήμερα ένοχο πρώην βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος του Ινδικού Λαού (BJP) για τον βιασμό μίας έφηβης, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του πολιτικού.

Η υπόθεση που είχε προβληθεί ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας και είχε συμβάλει στην ενίσχυση της οργής της κοινής γνώμης ενάντια στη βία που ασκείται εις βάρος των γυναικών. Ο Κουλντίπ Σινγκ Σενγκάρ, πρώην βουλευτής από το πολυπληθέστερο κρατίδιο της βόρειας Ινδίας Ουτάρ Πραντές, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Νέου Δελχί βάσει της νομοθεσίας για την Προστασία των Παιδιών από τα Σεξουαλικά Εγκλήματα, δήλωσε ο δικηγόρος του. Ο ίδιος ο Σινγκ είχε δηλώσει αθώος. Η ανακοίνωση της ποινής του αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στη δημοσιότητα πέρυσι όταν το θύμα, που ήταν ανήλικη την εποχή του βιασμού το 2017, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, κατηγορώντας την αστυνομία για αδράνεια. Εξάλλου τον Ιούλιο ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα. Δύο συγγενείς της σκοτώθηκαν στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και η ίδια τραυματίστηκε. Έκτοτε αστυνομικοί έχουν αναλάβει να προστατεύουν την οικογένεια.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αποπομπή από το κόμμα του κατηγορούμενου βουλευτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM