Ερντογάν: Δεν συνομιλώ με Μητσοτάκη, οι Έλληνες σκότωσαν 5 πρόσφυγες

Ερντογάν: Δεν συνομιλώ με Μητσοτάκη, οι Έλληνες σκότωσαν 5 πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν θέλει να βρεθεί ούτε στον ίδιο χώρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως πέντε πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από ελληνικά πυρά στα σύνορα. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνστανούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, όπου συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία επιμένοντας πως «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες».

«Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Βουλιάζουν βάρκες και η προσέγγισή τους είναι βίαιη», δήλωσε ο Ερντογάν σε ρεπόρτερ, στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της «μη ανθρωπιστικής στάσης» που - κατά τον ίδιο - τηρεί η Ελλάδα. «Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δύο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο ούτε στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά».

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε πως οι στρατιωτικές θέσεις παρατήρησης της Τουρκίας στην Ιντλίμπ θα διατηρήσουν το τρέχον καθεστώς τους βάσει της ρωσο-τουρκικής εκεχειρίας, προσθέτοντας πως η συμφωνία έθεσε τις βάσεις για μια εξομάλυνση της περιοχής.

Κλείνοντας, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε πως η Τουρκία θα ενεργοποιήσει, τον Απρίλιο, τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρωσος εμπορος οπλων

Διεθνή / WSJ: Ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» επέστρεψε στο διεθνές εμπόριο όπλων μετά την απελευθέρωσή του από τις ΗΠΑ

Φέρεται να προσπαθεί να μεσολαβήσει για την πώληση μικρών όπλων στους Χούτι της Υεμένης - Ελληνοαμερικανός ο δικηγόρος της που τον εκπροσώπησε στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

Διεθνή / Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

«Είδαμε παιδιά με τραύματα από μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι, κάτι που πρέπει να συμπεράνετε ότι αποτελεί σκόπιμη κίνηση» καταγγέλλει ένας χειρουργός
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM