Reuters: Επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία «εάν χρειαστεί» στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Reuters: Επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία «εάν χρειαστεί» στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις από την Τουρκία, που ευθύνονται για τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που επικαλείται το Reuters.

Αν υπάρξει συμφωνία, η ΕΕ θα «προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις» στη βάση της λίστας των κυρώσεων που ήδη υπάρχει από το 2019 και «αν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής της, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Οι διαπραγματεύσεις για το δισέλιδο κείμενο συνεχίζονται, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος πιστεύουν ότι οι κυρώσεις δεν προχωρούν αρκετά, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το Reuters. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν αν θα υλοποιήσουν την απειλή του Οκτωβρίου για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου και της Ελλάδας, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πέρυσι, η ΕΕ δημιούργησε ένα πρόγραμμα κυρώσεων, για τις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, «παγώνοντας» περιουσιακά στοιχεία ατόμων και εταιρειών που κατηγορούνται για τον σχεδιασμό ή τη συμμετοχή σε ενέργειες στην ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, υπενθυμίζει το Reuters.

Μέχρι στιγμής μόνο δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου TPAO έχουν μπει στη λίστα των κυρώσεων, αλλά η Κύπρος πρότεινε έναν κατάλογο με περισσότερα ονόματα πριν από λίγο καιρό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM