
Νέες υποψίες για τη δράση του ναού και επιπλέον διαμαρτυρίες ακτιβιστών, προκαλούν τα σημερινά ευρήματα από την επιχείρηση των αρχών στο διάσημο βουδιστικό ναό στην επαρχία Kanchanaburi της δυτικής Ταϊλάνδης.
Ο ναός είχε εξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια καθώς φιλοξενούσε περισσότερες από 100 τίγρεις με τις οποίες οι τουρίστες μπορούσαν να φωτογραφηθούν. Ωστόσο η δράση του ήταν πάντα αμφιλεγόμενη και σύμφωνα με τις οργανώσεις οι μοναχοί κακομεταχειρίζονταν και εμπορεύονταν τα άγρια ζώα σε κύκλωμα παράνομου εμπορίου.

Σήμερα, περίπου 40 νεκρά τιγράκια βρέθηκαν σε καταψύκτη στα υπόγεια του ναού και οι αρχές πρόκειται να ξεκινήσουν νέα έρευνα. Οι μοναχοί του ναού υποστηρίζουν πως τα μικρά πέθαναν από φυσικά αίτια και διασώθηκαν από το κτηνίατρο, ώστε να αποδειχθεί πως δεν είχαν πωληθεί στη μαύρη αγορά. Επιπλέον αναφέρουν πως πολλά μικρά πεθαίνουν μετά τη γέννα και πως όλα τα περιστατικά καταγράφονται σε μητρώα τα οποία θα παραθέσουν. Παλιότερα συνηθίζονταν να γίνεται αποτέφρωση στα νεκρά ζώα, αλλά ο κτηνίατρος άλλαξε την πολιτική αυτή καθώς ήθελε με τη διατήρησή τους να χρησιμοποιούνται και ως ντοκουμέντα. Ωστόσο ο κτηνίατρος που αναφέρουν έχει πάψει να εργάζεται στο ναό και οι αρχές θα τον αναζητήσουν για κατάθεση.
Τα νέα αυτά ευρήματα έρχονται πάντως να προστεθούν στη λίστα με τις κατηγορίες όσων κάνουν λόγο για παράνομες δραστηριότητες του ναού. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα όργανα και τα μέλη των τίγρεων που πεθαίνουν διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά για παραδοσιακή φάρμακα κινεζικής ιατρικής.
H WWF έχει κατηγορήσει το Ναό των Τίγρεων πως λειτουργεί σε ένα παράνομο δίκτυο με τεράστια κέρδη. Την ίδια ώρα, δεκάδες τίγρεις έχουν ήδη απομακρυνθεί από το ναό σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε από χθες. Τα ζώα διοχετεύονται σε καταφύγια.



σχόλια