Την παραίτηση του Βασιλιά θέλει η πλειοψηφία των Ισπανών

Την παραίτηση του Βασιλιά θέλει η πλειοψηφία των Ισπανών Facebook Twitter
6

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Sigma Dos που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Mundo το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραιτηθεί ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος από το Ισπανικό θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε. Σε περυσινή δημοσκόπηση το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 44,7%.

Ο 45χρονος πρίγκιπας Φελίπε διατηρεί ένα θετικό ποσοστό αποδοχής -- 66%-- και οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι η μοναρχία ενδεχομένως να ανακτήσει την καλή εικόνα της αν ο Φελίπε διαδεχτεί στον θρόνο του Χουάν Κάρλος.

Αν και ο Χουάν Κάρλος απολάμβανε διαχρονικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, φαίνεται πως πληρώνει την έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η κόρη του, η πριγκίπισσα Κριστίνα, και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουνδαγαρίν, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και με υψηλό το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα. Όπως γράφουν και τα Νέα, το ποσοστό αποδοχής του βασιλιά μειώθηκε κατά πολύ τον Απρίλιο του 2012 όταν έπεσε και έσπασε το ισχίο του στη διάρκεια σαφάρι ελεφάντων στην Μποτσουάνα, ένα εξαιρετικά ακριβό ταξίδι το οποίο είχε κρατηθεί μυστικό πριν από το ατύχημά του και πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο σκληρών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ισραήλ πιθανό να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν»: Τι γράφουν Washington Post και Wall Street Journal

Διεθνή / «Το Ισραήλ πιθανό να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν»: Τι γράφουν Washington Post και Wall Street Journal

Τα σενάρια που εξετάζονται - Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποιούν ότι το Ισραήλ είναι πιθανό να εξαπολύσει την επίθεση κατά του Ιράν, ως τα μέσα του έτους
LIFO NEWSROOM
«Θέλουν να μας εξαλείψουν»: Δύο έφηβες τρανς αθλήτριες αμφισβητούν το διάταγμα Τραμπ για τη συμμετοχή τους στα αθλήματα

Διεθνή / «Θέλουν να μας εξαλείψουν»: Δύο έφηβες τρανς αθλήτριες αμφισβητούν το διάταγμα Τραμπ για τη συμμετοχή τους στα αθλήματα

Μια αγωγή φαίνεται να είναι η πρώτη αμφισβήτηση της συνταγματικότητας ενός εκτελεστικού διατάγματος που αποκλείει τους τρανς αθλητές από τις ομάδες κοριτσιών και γυναικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια