Ακάρ: Μάταιος κόπος η επίδειξη εξοπλισμού- Και κολυμπώντας φτάνουμε στο Καστελόριζο

Ακάρ: Μάταιος κόπος η επίδειξη εξοπλισμού- Και κολυμπώντας φτάνουμε στο Καστελόριζο Facebook Twitter
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «σόου» το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. 

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, ανέφερε αρχικά πως ακόμη κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο, προσθέτοντας πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται... Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως "επεκτατικούς". Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια μιλώντας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.


«Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα» ανέφερε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM