Al Jazeera: «Επικίνδυνα και γελοία ψέματα οι δηλώσεις Νετανιάχου» - Το Ισραήλ θα απαγορεύσει τις εκπομπές του «τρομοκρατικού δικτύου»

Al Jazeera: Καταδικάζει την απαγόρευση του στο Ισραήλ - «Επικίνδυνα και γελοία ψέματα οι δηλώσεις Νετανιάχου» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το Al Jazeera καταδικάζει την απαγόρευση της προβολής του στο Ισραήλ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας μεταξύ άλλων για «επικίνδυνα και γελοία ψέματα».

Τη Δευτέρα το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση προβολής ξένων ΜΜΕ στη χώρα, που υπονομεύουν την ασφάλεια του κράτους, στοχεύοντας φανερά στο Al Jazeera. Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του «τρομοκρατικού δικτύου» στο Ισραήλ.

«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και λίγες ώρες μετά ήρθε η απάντηση του Al Jazeera.

Από τη μεριά του το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του, επέκρινε την «φρενήρη εκστρατεία» που όπως χαρακτηρίζει έχει εξαπολύσει σε βάρος του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Σημειώνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί ανοιχτά το Al Jazeera πως «έπληξε την ασφάλεια του Ισραήλ» αλλά και πως «συμμετείχε ενεργά στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου».

Τέλος, το τηλεοπτικό δίκτυο «καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές, στις οποίες δεν βλέπει παρά επικίνδυνο και γελοίο ψέμα», υπογραμμίζοντας πως καθιστά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεύθυνο για την «ασφάλεια του προσωπικού του» μετά τις συκοφαντικές κατηγορίες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM