Αμήχανη στιγμή: Η «εκδίκηση» του Ερντογάν- Άφησε τον Πούτιν να περιμένει

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιμένει Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αμήχανος, ενώπιον πολλών δημοσιογράφων, αναγκάστηκε να περιμένει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη

Στο στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να κάνει νευρικές κινήσεις και διάφορες γκριμάτσες σχεδόν για ένα λεπτό, μέχρι τελικά να εμφανιστεί ο Τούρκος ομόλογός του. 

Ήταν μια ασυνήθιστη κατάσταση για τον Πούτιν, ο οποίος έχει τη φήμη του ηγέτη που αφήνει τους ομολόγους του να περιμένουν, επίτηδες, μερικές φορές και για ώρες, πριν ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες συνομιλίες τους. 

Κάποιοι εκτίμησαν ότι ίσως ο Ερντογάν θέλησε να «εκδικηθεί» τον Πούτιν για τη συνάντησή τους στη Μόσχα το 2020, όταν ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε να περιμένει για τόση ώρα προτού μπει στην αίθουσα της συνάντησης, που τελικά κάθισε. 

Αυτή τη φορά, ο Πούτιν μπήκε γρήγορα στην αίθουσα, περιμένοντας- κατά τα φαινόμενα- ότι ο Ερντογάν θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Αντί για αυτό, έμεινε να περιμένει όρθιος, ενώ οι φωτογραφικές μηχανές είχαν πάρει «φωτιά». 

«Αυτά τα 50 δευτερόλεπτα που ο Ερντογάν ανάγκασε τον Πούτιν να περιμένει, ενώ φαινόταν κουρασμένος, μπροστά στις κάμερες, λέει πολλά για το πόσα έχουν αλλάξει μετά την Ουκρανία», σχολίασε στο Twitter η Τζόις Κάραμ, ανταποκρίτρια του National News. 

Αυτό ήταν μια «γλυκιά εκδίκηση» του Ερντογάν, για τη φορά που ο Πούτιν τον άφησε να περιμένει περίπου δύο λεπτά, πριν από τη συνάντησή τους το 2020, συμπλήρωσε η δημοσιογράφος. Τουρκικά ΜΜΕ είχαν γράψει τότε ότι ο Ερντογάν και η συνοδεία του ταπεινώθηκαν επειδή αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω από την αίθουσα, ενώ το σχετικό βίντεο είναι δημοσιευθεί από τα ρωσικά Μέσα. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι η αργοπορία του Πούτιν όταν συναντά άλλους ηγέτες είναι μια σχεδιασμένη ψυχολογική τακτική, που ξεκίνησε τις πρώτες ημέρες της θητείας του. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε αργήσει 14 λεπτά για τη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2003 και έφτασε κατά μία ώρα αργοπορημένος για τις συνομιλίες του με τον πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, τον Ιούνιο του 2015. 

Το 2018, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να περιμένει για 45 λεπτά προτού ξεκινήσει η προγραμματισμένη σύνοδος με τον Ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι. Τέλος, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε υπομονή για 4 ώρες και 15 λεπτά πριν συναντήσει τελικά τον Πούτιν το 2014, σύμφωνα με το Radio Free Europe. Τέσσερις ώρες στην αναμονή ήταν και ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς μία φορά όταν, ως πρόεδρος της Ουκρανίας, περίμενε για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM