Αυστρία: Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

Αυστρία: Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής, τόνισε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να φέρει σε πέρας το έργο της». Ο ίδιος ελπίζει πως οι έλληνες ψηφοφόροι θα επιλέξουν φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Σε συνέντευξή του που έδωσε στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Φάιμαν αναφέρει ακόμη ότι όποιος και να είναι στη νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εκπληρωθούν ή όχι οι όροι που έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε.

Όπως δηλώνει ο ίδιος διαθέτει υπομονή και σημειώνει ότι δεν θα επιθυμούσε να γίνουν οι άνθρωποι θύματα μιας πολιτικής, που σίγουρα δεν προκάλεσαν.

Κατά την άποψή του, καθήκον όλων των πολιτικών είναι να εργάζονται για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και όχι να προκαλούν φόβο, κάτι που είναι τελείως κακό ενώ, ως προς τη διατήρηση του κοινού νομίσματος, θεωρεί πως το ευρώ θα εξακολουθεί να υπάρχει και μετά από τρία χρόνια, χωρίς όμως ο ίδιος να μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρχουν όλα τα σημερινά μέλη του.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, κατά την καθιέρωση του ευρώ, θα έπρεπε να είχαν ληφθεί υπόψη οι αποστάσεις ανάμεσα στις επί μέρους χώρες. Τονίζει όμως ότι το να λέγεται σήμερα πως οι Έλληνες θα πρέπει να επιστρέψουν στη δραχμή, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δημιουργεί εκ νέου ένα πρόβλημα κερδοσκοπίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Διεθνή / Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας, που θεωρούσε πως αντιμετώπιζε αθέμιτο ανταγωνισμό από ασιατικά και ευρωπαϊκά κράτη
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Διεθνή / Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Με την αρπακτική του προσέγγιση στην τεχνολογία, έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην ψηφιακή ζωή. Αλλά η πιο διάσημη σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια παραμένει εκτός του ελέγχου του, και γι' αυτό έχει ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον της.
LIFO NEWSROOM