Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ότι η παραμονή του Πάπα Φραγκίσκου στην καθολική πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης θα είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Η καθιερωμένη συνάντηση της Τετάρτης με τους πιστούς ακυρώθηκε και το Βατικανό έκανε αναφορά σε «πολυπλοκότητα της κατάστασης» και σε «πολυμικροβιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος», για την αντιμετώπιση της οποίας χρειάζεται «ανάλογη παραμονή στο νοσοκομείο».
Ο Πάπας εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι την Παρασκευή για να υποβληθεί σε θεραπεία για λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο, ο Πάπας έγραψε: «Σας ευχαριστώ για τη στοργή, την προσευχή και την εγγύτητα με την οποία με συνοδεύετε αυτές τις ημέρες», έγραψε ο Ποντίφικας στα social media το Σαββατοκύριακο.
Ο 88χρονος Πάπας Φραγκίσκος έπασχε από βρογχίτιδα για περισσότερο από μία εβδομάδα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.