Βλαντιμίρ Πούτιν: Ολιγάρχης υποστηρίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ολιγάρχης υποστηρίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο Facebook Twitter
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος», φέρεται να ισχυρίστηκε ένας κορυφαίος ολιγάρχης, καθώς οι φήμες γύρω από την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου συνεχίζονται.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στο Κρεμλίνο, κατηγορεί σε ηχογράφηση τον Πούτιν ότι «κατέστρεψε» τη ρωσική οικονομία μέσω ενός καταδικασμένου πολέμου στην Ουκρανία.

Στην ηχογράφηση, την οποία εξασφάλισε το «New Lines Magazine» και φέρεται να έγινε στα μέσα Μαρτίου, ο ολιγάρχης περιγράφει τον Πούτιν ως «πολύ άρρωστο με καρκίνο του αίματος», αν και δε διευκρινίζεται επακριβώς τι τύπο καρκίνου έχει.

«[Ο Πούτιν] κατέστρεψε εντελώς την οικονομία της Ρωσίας, την οικονομία της Ουκρανίας και πολλές άλλες οικονομίες», φέρεται να λέει ο μεγιστάνας του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό. «Το πρόβλημα είναι με το κεφάλι του [...] Ένας τρελός μπορεί να ανατρέψει τον κόσμο», προσθέτει.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Sun» σημειώνει ότι ο εν λόγω Ρώσος μεγιστάνας είναι στη λίστα του ρωσικού Forbes ως ένας από τους 200 πλουσιότερους επιχειρηματίες της χώρας. 

Η ηχογράφηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε από δυτικό επιχειρηματία ο οποίος συνεργάζεται με τον Ρώσο μεγιστάνα. Ο ίδιος φέρεται να κατέγραψε κρυφά τη συνομιλία που είχαν και τη διέρρευσε υπό την προϋπόθεση να παραμείνει ανώνυμος. 

Ακόμα και έτσι όμως δεν είναι σαφές αν ο ολιγάρχης μιλούσε με ειλικρίνεια για την κατάσταση ή αν σκόπιμα στόχευε στη διάδοση παραπληροφόρησης με δεδομένο ότι θεωρείται και κοντά στο Κρεμλίνο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ