Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρου συγκρίνει την 11η Σεπτεμβρίου με την επίθεση κατά του πατέρα του

Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρου συγκρίνει την 11η Σεπτεμβρίου με την επίθεση κατά του πατέρα του Facebook Twitter
0

O μεγαλύτερος σε ηλικία γιος του Ζαΐχ Μπολσονάρου, Φλάβιο, ξεσήκωσε σήμερα θύελλα αντιδράσεων συγκρίνοντας την επίθεση ενάντια στον πατέρα του με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Η αλληλεγγύη μου σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας», έγραψε ο 38χρονος γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, αναδημοσιεύοντας στο Instagram μια εικόνα προϊόν φωτομοντάζ που δείχνει δίπλα σε μια φωτογραφία των φλεγόμενων δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης μια άλλη που εμφανίζει τον πατέρα του να σφαδάζει από τον πόνο μετά από μια επίθεση με μαχαίρι πο δέχθηκε.

Το φωτομοντάζ αυτό αρχικά αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PSL), του οποίου ηγέτης είναι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Πέρσι στις 6 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, ο 64χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του. Ο ακροδεξιός πρόεδρος, μετά την επίθεση, υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις με την τελευταία την Κυριακή.

Έπειτα από μια δικαστική απόφαση, το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης της επίθεσης, θα εκτεθεί σε ένα μουσείο στην Μπραζίλια, καθώς δικαστής έκρινε ότι το μαχαίρι έχει «ιστορική αξία».

Χθες, ο 36χρονος Κάρλος Μπολσονάρου υποστήριξε ότι η ταχεία αλλαγή στη χώρα δεν είναι εφικτή «δια της δημοκρατικής οδού». Επίσης χθες ο 35χρονος Εντουάρντο που αναμένεται να διοριστεί πρεσβευτής της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter στην οποία εμφανίζεται στο πλευρό του πατέρα του στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ φέρει ένα πιστόλι στην ζώνη του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM