Δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνας Τράμι που σαρώνει την Ιαπωνία

Δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνας Τράμι που σαρώνει την Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Φόβους για νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις τις επόμενες ώρες εκφράζουν οι αρχές της Ιαπωνίας, με το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Τράμι να έχει ανεβάσει τον αριθμό των τραυματιών σε περισσότερους από 80.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ περισσότερες από 1.200 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του κλεισίματος του αεροδρομίου του Κανσάι, κοντά στην Οσάκα.

Το «μάτι» του τυφώνα έφθασε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) την πόλη Τανάμπε, νότια της Οσάκα και κατευθύνεται προς το Τόκιο, έγινε γνωστό από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Ο Τράμι, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως και 216 χλμ/ώρα, θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος του αρχιπελάγους, προτού εξασθενίσει, προκαλώντας ωστόσο καταρρακτώδεις βροχές και τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ μια 60χρονη γυναίκα αγνοείται στην περιοχή Μιγιαζάκι, όπου έπεσε βροχή ρεκόρ και σημειώθηκαν πλημμύρες.

Η κυβέρνηση συνέστησε σε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Πεντακόσιες χιλιάδες κατοικίες στην Οκινάουα και το Κιούσου (νοτιοδυτικά) παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Με τον τυφώνα να κατευθύνεται στα ανατολικά, η σιδηροδρομική εταιρεία πήρε τη σπάνια απόφαση να ακυρώσει τα δρομολόγια το βράδυ στο Τόκιο, σε ένα από τα σιδηροδρομικά δίκτυα με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία ΗΠΑ - Ουκρανίας: Κοινό ταμείο επενδύσεων για ανοικοδόμηση, χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / Ανάλυση της συμφωνίας ΗΠΑ - Ουκρανίας για τα ορυκτά: Κοινό ταμείο επενδύσεων, χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η αξιοποίηση των ουκρανικών κοιτασμάτων θα χρειαστεί χρόνια και ενδέχεται να μην αποδώσει τα τεράστια κέρδη που έχει υποσχεθεί κατά καιρούς ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM