Διαδηλώσεις στη Βραζιλία για να παραιτηθεί ο Τέμερ

Διαδηλώσεις στη Βραζιλία για να παραιτηθεί ο Τέμερ Facebook Twitter
0

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώνονται από το πρωί στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

 

Το πρωί οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν φτάσει στην πρωτεύουσα περίπου 200 λεωφορεία που μετέφεραν 5.000 ανθρώπους. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη διαδήλωση θα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί σημαντικά υψηλότερος.

 

Γύρω από το στάδιο Μάνε Γκαρίντσα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Ούτε ένα δικαίωμα λιγότερο". Στόχος τους είναι να κάνουν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

 

Η Φραντσίσκα Γκόμες, μια 59χρονη θυρωρός από το Σάο Πάουλο, μαζί με τρεις συναδέλφους της μετέφεραν ένα ψεύτικο, χαρτονένιο φέρετρο, στολισμένο με λευκούς σταυρούς και τη φωτογραφία του προέδρου. "Αναπαύσου εν ειρήνη Τέμερ", έγραφε η επιγραφή. "Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών" είπε η Γκόμες αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο ο 76χρονος πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία το 2016, μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.

 

Οι φωνές υπέρ της παραίτησης του Τέμερ πολλαπλασιάζονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια ηχογραφημένη συνομιλία του με έναν επιχειρηματία στον οποίο φέρεται να δίνει το "πράσινο φως" για να δωροδοκηθεί ένας μάρτυρας.

 

Ο ίδιος ο πρόεδρος πάντως απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει οικειοθελώς το αξίωμά του, μολονότι έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM