Δίδυμες χωρίστηκαν και υιοθετήθηκαν παράνομα μετά τη γέννα- Βρέθηκαν χάρη στο TikTok

Δίδυμες αδερφές χώρισαν στη γέννα και υιοθετήθηκαν παράνομα- Βρέθηκαν χάρη στο TikTok Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook - Sartania Anno
0

Η Άνο και η Τάκο είναι δίδυμες αδερφές που, όπως χιλιάδες άλλοι Γεωργιανοί, έχουν υπάρξει κομμάτι της αγοράς παράνομων υιοθεσιών στη χώρα.

Οι δίδυμες αδερφές δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, αλλά μετά από 19 χρόνια, ξαναβρέθηκαν και μάλιστα μέσω του TikTok.  Για 19 χρόνια, η Άνο Σαρτάνια και η Τάκο Κβίτια έζησαν σε διαφορετικές πόλεις της Γεωργίας χωρίς να συναντηθούν. Η πρώτη έζησε στην γεωργιανή πρωτεύουσα, την Τιφλίδα. Η δεύτερη στο Ζουγκντίντι , στη Μινγκρέλια, μια περιοχή με θέα στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι δύο κοπέλες είναι 19 ετών και όλο αυτό το διάστημα δεν ήξεραν ότι ήταν αδερφές, δίδυμες, χωρισμένες κατά τη γέννησή τους. Αφιέρωμα στην απίστευτη ιστορία τους έκανε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Τα δύο κορίτσια μάλιστα φέρεται να βρέθηκαν από κοινού σε έναν διαγωνισμό χορού στην ηλικία των 11 ετών. Όμως δεν είχαν συναντηθεί ποτέ μέχρι το 2021. Και αυτό συνέβη χάρη στο TikTok. Η Άνο έλαβε ένα βίντεο στα social media με μια κοπέλα πανομοιότυπη. Της το έστειλε ένας φίλος που τη ρώτησε γιατί έβαψε τα μαλλιά της μπλε. Τότε η Άνο ξεκίνησε την αναζήτηση ανάμεσα στους followers. Αλλά δεν κατάφερε να βρει κάτι.

Κατόπιν δημοσίευσε το στιγμιότυπο σε μια ομάδα στο Facebook. Εκεί ένας φίλος της Τάκο είδε την ανάρτηση και στη συνέχεια τα δύο κορίτσια βρέθηκαν ξανά. Όταν συναντήθηκαν στο σταθμό του μετρό Rustaveli, στο κέντρο της Τιφλίδας, όπως αναφέρει η La Repubblica , «ήταν σαν να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών

Η ιστορία των διδύμων κοριτσιών ξεκινά στις 20 Ιουνίου 2002 στο Κίρτσκι της Γεωργίας. Η μητέρα τους έπεσε σε κώμα για μέρες μετά τον τοκετό. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο σύζυγος της γυναίκας, Γκότσα Γκαχάρια, με τον οποίο είχε ήδη τρία παιδιά, αποκήρυξε τα κορίτσια.

Τα νεογέννητα κορίτσια υιοθετήθηκαν από δύο διαφορετικές οικογένειες με παράνομες διαδικασίες. Στο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας γίνεται λόγος για χρόνια παράνομων υιοθεσιών σε όλη τη χώρα, με ειδική αναφορά περί ενός διεφθαρμένου συστήματος μεταξύ γιατρών, δικαστών και συμβολαιογράφων.

«Όλοι συμμετείχαν», εξηγεί στη La Repubblica η Ταμούνα Μουσερίτζε, ιδρύτρια της ομάδας «Vedzeb», («Ψάχνω») στο Facebook, η οποία έχει πάνω από 230.000 μέλη . «Η πρώτη υπόθεση που διερευνήθηκε χρονολογείται στο 1981 και αφορά ένα αγόρι», λέει. Η θετή μητέρα του είχε αποκαλύψει ότι το είχε αποκτήσει έναντι αμοιβής, από γυναικολόγο σε νοσοκομείο της γεωργιανής πρωτεύουσας.

Παιδί από παράνομη υιοθεσία είναι και η ίδια η Ταμούνα. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τους βιολογικούς της γονείς.

Με πληροφορίες από La Repubblica 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Διεθνή / Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι δημιουργήθηκε ως καταφύγιο και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης κατά της Φινλανδίας, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Διεθνή / Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Η εθνική αστυνομική υπηρεσία του Περού κατέγραψε εικόνες με τον Γκριντς να τρέχει στη Λίμα και με μια βαριοπούλα κρεμασμένη στον ώμο του να κάνει έφοδο σε κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών 
LIFO NEWSROOM