Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (Los Angeles International Airport) θέλησε να κάνει το περιβάλλον του πιο φιλικό στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα ελπίδας, μετά το μακελειό με τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες σε φεστιβάλ κάντρι μουσικής το βράδυ του Σαββάτου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το LAX αποφάσισε να «απαντήσει» στη χειρότερη ένοπλη επίθεση στην ιστορία της Αμερικής με έξτρα δόσεις αγάπης οπότε ανακοίνωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός από τους σκύλους θεραπείας που υπάρχουν ήδη στα διάφορα terminals του αεροδρομίου. «Λόγω της παράλογης επίθεσης, υπάρχουν πλέον περισσότερα #LAXPUPs [Pets Unstressing Passengers, δηλαδή κατοικίδια που ανακουφίζουν τους επιβάτες από το στρες] στα terminals ώστε να παρηγορούν και να επισκέπτονται τους επιβάτες», εξήγησε μέσω Twitter.
Due to senseless shooting in Las Vegas, there are extra #LAXPUPs (Pets Unstressing Passengers) in terminals to comfort & visit w/ passengers
— LAX Airport (@flyLAXairport) 2 Οκτωβρίου 2017
Η πρωτοβουλία, όπως ήταν φυσικό, έτυχε μεγάλη επιδοκιμασίας από επιβάτες και γενικά χρήστες των social media.
This is a great idea. Thanks to whoever thought it up and put it into action. A dog ? can be the best stress relief ever. ?❤️?❤️
— Glen Canning (@GlenfordCanning) 2 Οκτωβρίου 2017
Dogs are the absolute best ?❤️❤️❤️ bless the #laxPups true heroes https://t.co/CT2lXiasRC
— Prιɴceѕѕ Molly ? (@mollytheshihtz) 2 Οκτωβρίου 2017
Σύμφωνα με το Daily Breeze, στους επτά σκύλους θεραπείας που υπήρχαν προστέθηκαν τέσσερις ακόμη, όλοι τους μέρος του PUP Program. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 από την Heidi Huebner, φιλόζωος και διευθύντρια του PUP Program. Σήμερα μετρά συνολικά 72 σκύλους θεραπείας κάθε ηλικίας, όλοι τους πρώην αδέσποτοι και από διάφορες ράτσες.
Η «δουλειά» τους είναι να περιφέρονται στους χώρους του αεροδρομίου, βοηθώντας τους επιβάτες να χαμογελούν και να είναι ήρεμοι, ακόμη κι όταν καλούνται να διαχειριστούν από καθυστερήσεις και ακυρώσεις μέχρι ειδήσεις που θα τους αναστατώσουν. Η στολή τους είναι απλή, ένα κόκκινο γιλέκο, και η ανάγκες τους επίσης: «Χάιδεψέ με!».
σχόλια