Δίκη Τραμπ: Τού επιβλήθηκε πρόστιμο 9.000 δολάρια γιατί επιτίθεται σε μάρτυρες

Δίκη Τραμπ: Τού επιβλήθηκε πρόστιμο 9.000 δολάρια γιατί επιτίθεται σε μάρτυρες Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέρχεται στο δικαστήριο το πρωί της Τρίτης / Φωτογραφία: EPA
0

Ο δικαστής που προεδρεύει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο σε πρόστιμο 9.000 δολαρίων για προσβολή δικαστηρίου και απείλησε ότι θα τον «φυλακίσει», επειδή παραβίασε την εντολή που του απαγορεύει να κάνει δηλώσεις εναντίον των μαρτύρων και των ενόρκων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «προειδοποιείται ότι το Δικαστήριο δεν θα ανεχθεί να συνεχιστούν οι σκόπιμες παραβιάσεις των εντολών του και, εάν είναι απαραίτητο και αρμόζον, θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης» αναφέρεται στη γραπτή απόφαση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του ενώπιον του Τραμπ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση (εννέα συνολικά) της εντολής του, το μέγιστο που επιτρέπεται εκ του νόμου. 

Ο πρώην πρόεδρος δικάζεται κατηγορούμενος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε για να μην αποκαλυφθεί ένα σεξουαλικό σκάνδαλο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για την ερωτική επαφή που εκείνη έλεγε ότι είχαν το 2006, όταν ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.

Πριν ξεκινήσει η δίκη ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους, όπως κάνει εκείνος τακτικά μέσω του ιστοτόπου του, του Truth Social. Από την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 15 Απριλίου, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Τραμπ για δηλώσεις του εναντίον της Ντάνιελς και του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, που έχει μετατραπεί σε ορκισμένο εχθρό του και είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Ο Μέρτσαν διέταξε επίσης τον Τραμπ να διαγράψει τις αναρτήσεις από το Truth Social και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του. 

Καμιά 25αριά υποστηρικτές του πρώην προέδρου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο το πρωί της Τρίτης, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Τραμπ 24». Μια τοπική ρεπουμπλικανική οργάνωση είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του κόμματος να συγκεντρωθούν, αφού ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι ελάχιστοι άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM