«Εχθρική κίνηση»: Έντονη αντίδραση Κρεμλίνου στο «μπλόκο» στην επίσκεψη Λαβρόφ στη Σερβία

«Εχθρική κίνηση»: Έντονη αντίδραση Κρεμλίνου στο «μπλόκο» στην επίσκεψη Λαβρόφ στη Σερβία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Έντονη αντίδραση στο Κρεμλίνου στην απόφαση τριών χωρών της ανατολικής Ευρώπης να μην επιτρέψουν τη διέλευση του αεροσκάφους του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, από τον εναέριο χώρο τους, στο ταξίδι του προς τη Σερβία

Η πλευρά της Ρωσίας έκανε λόγο για «εχθρική κίνηση». 

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βελιγράδι σήμερα όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να την ακυρώσει αφότου Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο, χώρες που γειτνιάζουν με τη Σερβία, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους. 

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε την απόφασή αυτή ως «άνευ προηγουμένου» και ενημέρωσε πως θα καλέσει στον Σέρβο πρόεδρο να τον συναντήσει στη Μόσχα. 

 

«Εάν η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία εκλαμβάνεται, από τη Δύση, ως πιθανή απειλή παγκόσμιας κλίμακας, τότε τα πράγματα στη Δύση είναι, ξεκάθαρα, πολύ άσχημα» σχολίασε. 

Η Σερβία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές συμμάχους που έχουν απομείνει στη Ρωσία, μετά την εισβολή των δυνάμεών της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. 

Το Βελιγράδι έχει καταδικάσει την εισβολή άλλα έως και σήμερα δεν έχει λάβει μέτρα κατά της Μόσχας, ενώ έχει ανακοινώσει και νέα συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε ότι λυπάται βαθύτατα «για την παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο περιέγραψε ως «σημαντικό και αποδεδειγμένο φίλο της Σερβίας». 

Όπως επεσήμανε, οι χώρες που τον εμπόδισαν «δεν θέλουν την ειρήνη, ονειρεύονται να νικήσουν τη Ρωσία». 

«Η Σερβία είναι υπερήφανη που δεν αποτελεί μέρος της αντι-ρωσικής υστερίας και οι χώρες που είναι, θα έχουν τον χρόνο να ντραπούν» συμπλήρωσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε την απόφαση των τριών χωρών «άλλη μία κλειστή δίοδο επικοινωνίας». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ