«Είσαι η επόμενη»: Πρώην Μις Ιράκ απειλείται και φοβάται πως θα την σκοτώσουν μετά τη δολοφονία ενός μοντέλου

«Είσαι η επόμενη»: Πρώην Μις Ιράκ απειλείται και φοβάται πως θα την σκοτώσουν μετά τη δολοφονία ενός μοντέλου Facebook Twitter
2

Φόβους πως απειλείται η ζωή της εκφράζει μια πρώην Μις Ιράκ η οποία καταγγέλλει απειλές που δέχθηκε έπειτα από την άγρια δολοφονία μιας άλλης εστεμμένης καλλιστείων.

Όπως αποκάλυψε η 23χρονη Shimaa Qasim, έλαβε μηνύματα πως θα την σκοτώσουν, τα οποία ανέφεραν «εσύ είσαι η επόμενη».

Μία εβδομάδα νωρίτερα η 22χρονη πρώην Μις Βαγδάτη και αναπληρωματική Μις Ιράκ, Tara Fares εκτελέστηκε από ενόπλους μέσα στο όχημά της σε δρόμο της Βαγδάτης.

H Qasim αναφέρει πως οι γυναίκες στο Ιράκ κινδυνεύουν «να σφαγιαστούν σαν κοτόπουλα» και χαρακτήρισε «μάρτυρα» την δολοφονημένη Fares.

H άγρια δολοφονία της Fares έχει σοκάρει όλη τη χώρα και προκαλεί ανησυχία για τη δράση ακραίων κύκλων.

 

«Αυτά τα τρομερά εγκλήματα μας ανησυχούν», δήλωσε η Ιρακινή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hana Adwar. «Υπάρχουν ομάδες που θέλουν να τρομάξουν την κοινωνία μέσω της δολοφονίας δημοφιλών γυναικών και θέλουν να προειδοποιήσουν άλλες γυναίκες πώς πρέπει να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να μείνουν στο σπίτι τους».

H Fares ήταν το τελευταίο θύμα της δολοφονικής βίας που πιστεύεται ότι στοχεύει κοσμικές γυναίκες που ζουν στο Ιράκ.

Μια ακτιβίστρια δολοφονήθηκε επίσης  στις 27 Σεπτεμβρίου, στη Βαγδάτη.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε έρευνα σχετικά με μια πιθανή σχέση μεταξύ των δολοφονιών και κάθε πιθανή απειλή για τις γυναίκες οι οποίες στοχοποιούνται από υπερσυντηρητικούς κύκλους με την κατηγορία πως ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ζωής.

Toν περασμένο Αύγουστο είχαν δολοφονηθεί δύο γυναίκες που επίσης δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ομορφιάς, καθώς και η Rafeef al-Yaseri, πλαστική χειρουργός, γνωστή και ως «η Ιρακινή Barbie».

Επισήμως η αστυνομία δεν μπορεί ακόμη να συνδέσει τις υποθέσεις, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία για στοιχεία που οδηγούν σε εγκλήματα ακραίων ομάδων.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ευτυχώς το φεμινιστικό κίνημα στη δύση έχει ξεσηκωθεί και με μεγάλες κινητοποιήσεις ασκεί πίεση στα κράτη να λάβουν μέτρα ...όχι ,βασικά μαχετε για το δικαίωμα στη μπούρκα!