Εισβολή στην Ουκρανία - Μπάιντεν: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες - Θα «χτυπήσουμε» το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ

Εισβολή στην Ουκρανία - Μπάιντεν: Δεν θα στείλουμε στρατιώτες - Θα «χτυπήσουμε» το ρούβλι και τη ρωσική ελίτ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

«Απρόκλητη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμα που απεύθυνε νωρίτερα σήμερα για τις δραματικές εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου, ανακοινώνοντας ένα «σκληρό» πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Πρόκειται για προμελετημένη εδώ και μήνες επίθεση» είπε ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του διάγγελμα έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή η επίθεση θα κοστίσει πάρα πολύ στη Ρωσία» είπε μεταξύ άλλων ο αμερικανός σημειώνοντας πως ο Ρώσος ομόλογός του «είναι υπόλογος στη διεθνή κοινή γνώμη».

Ως προς το αντίκτυπο της Ρωσίας με τις κυρώσεις σε βάρος της ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε προηγούμενο διάγγελμά του, ότι η Ουάσινγκτον είχε έτοιμη την επικαιροποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων κατά της Ρωσίας, αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κλιμάκωνε τις ενέργειές του.

Μάλιστα, σε Twitter λίγα λεπτά πριν προχωρήσει σε διάγγελμα είχε μιλήσει για «καταστροφικά» πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία»

«Για πολλές εβδομάδες προειδοποιούσαμε για την επίθεση. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα υποστούν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία» ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίθεση του Πούτιν θα έχει μεγάλο κόστος στρατηγικά και οικονομικά για τη χώρα του θα το εξασφαλίσουμε αυτό δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Τύραννοι σαν τον Πούτιν δεν μπορούν να κερδίσουν».

«Θα χτυπήσουμε το ρούβλι»


Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε συμφωνία με τους ηγέτες της G7, ο δυτικός κόσμος θα χτυπήσει το ρούβλι, το οποίο είχε ήδη σημαντικές απώλειες σήμερα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ότι θα περιορίσει τις δουλειές της Ρωσίας σε όλα τα νομίσματα.

Επίσης, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας θα αποκοπούν άμεσα, από σήμερα κιόλας, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

«Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη»

«Η Ρωσία έχει καταπατήσει όλες τις αρχές της παγκόσμιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται και γιατί ακριβώς έγιναν όλα αυτά. Όλα είχαν να κάνουν με την επίθεση. Και με την διά της βίας αλλαγή των συνόρων», τόνισε ακόμη στέλνοντας το μήνυμα: «Αυτό, θα το πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτή η επίθεση θα κοστίσει στη Ρωσία πολλά: Και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά. Κι αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί. Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δημοκρατία, η ελευθερία, που πρέπει να υποστηρίξουμε. Και δεν θα τις αφήσουμε να καταπατηθούν από τα στρατεύματα του Πούτιν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM