Εκκλησία της Αγγλίας: Οι κληρικοί ζητούν αύξηση μισθού για πρώτη φορά εδώ και 500 χρόνια

Εκκλησία της Αγγλίας: Οι κληρικοί ζητούν αύξηση μισθού για πρώτη φορά εδώ και 500 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ANDY RAIN
0

Για αύξηση μισθού υπέβαλαν επίσημα αίτημα οι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας θέλοντας να αντιμετωπίσουν την κρίση του κόστους ζωής στη Βρετανία.

Ειδικότερα, αύξηση 9,5% στον μισθό των κληρικών για να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο του 2024 έχει ζητήσει το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς και άλλους λαϊκούς της Εκκλησίας της Αγγλίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην περίπου 500ετή ιστορία των κληρικών που αιτιούνται κάτι τέτοιο.

«Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον κλήρο την μικρή αύξηση μισθού που διεκδικεί», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Σάρον Γκρέιαμ αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο 13,2 δισ δολαρίων που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής. Τον περασμένο χρόνο η Εκκλησία αποταμίευεσε τρία εκατομμύρια στερλίνες για τις επισκοπές προκειμένου να δώσει επιδόματα στους κληρικούς εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες βρετανοί εργαζόμενοι απεργούν συχνά τον τελευταίο χρόνο ζητώντας αυξήσεις. Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.

«Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους», είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.

Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM