Εκλογές στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2/3 των Δημοκρατικών θέλουν να αποσυρθεί ο Μπάιντεν

Εκλογές στις ΗΠΑ: Σχεδόν τα 2/3 των Δημοκρατικών θέλουν να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν / Getty Images
0

Περίπου τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών υποστηρίζουν πως ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της AP-NORC.

Στον απόηχο του «αποτυχημένου» ντιμπέιτ, πληθαίνουν οι φωνές στους Δημοκρατικούς που πιστεύουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι καλύτερα να αφήσει το κόμμα του να ορίσει άλλον υποψήφιο. Η νέα αυτή δημοσκόπηση μάλιστα, από μόνη της υπονομεύει τον ισχυρισμό του Τζο Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ, δηλαδή ότι οι «μέσοι Δημοκρατικοί» εξακολουθούν να είναι μαζί του, ακόμη και αν κάποια «μεγάλα ονόματα» στρέφονται εναντίον του.

Η νέα δημοσκόπηση του AP-NORC Center for Public Affairs Research, διαπίστωσε παράλληλα πως σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο 3 στους 10 Δημοκρατικούς είναι εξαιρετικά ή πολύ σίγουροι ότι έχει την πνευματική ικανότητα να υπηρετήσει αποτελεσματικά ως πρόεδρος, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο από το 40% σε δημοσκόπηση του AP-NORC τον Φεβρουάριο.

Εκλογές στις ΗΠΑ: Σχεδόν τα 2/3 των Δημοκρατικών θέλουν να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Τα στοιχεία της δημοσκόπησης του AP-NORC

Τα στοιχεία αυτά, υπογραμμίζουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, την ώρα που προσπαθεί να σιγήσει τις εκκλήσεις από το εσωτερικό του κόμματός του, για να αποχωρήσει από την κούρσα. Ωστόσο εκείνος εξακολουθεί και προσπαθεί να πείσει τους Δημοκρατικούς, ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον κυριότερο αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διεξήχθη κυρίως πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Για αυτό τον λόγο, δεν είναι σαφές αν το συμβάν επηρέασε τις απόψεις των ανθρώπων για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά οι λίγοι ψήφοι που λήφθηκαν λίγο πριν το τέλος της δημοσκόπησης και μετά την απόπειρα δολοφονίας, δεν έδειξαν πως οι προοπτικές του βελτιώθηκαν.

Η δημοσκόπηση παρέχει κάποιες ενδείξεις ότι οι μαύροι δημοκράτες είναι μεταξύ των ισχυρότερων υποστηρικτών του Tζο Μπάιντεν, καθώς περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να είναι υποψήφιος, σε σύγκριση με περίπου 3 στους 10 λευκούς και ισπανόφωνους δημοκράτες. Συνολικά, επτά στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι πρέπει να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα, με τους Δημοκρατικούς να έχουν ελάχιστα λιγότερες πιθανότητες από τους Ρεπουμπλικάνους και τους ανεξάρτητους να πουν ότι πρέπει να κάνει χώρο για έναν νέο υποψήφιο.

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ