Ελβετία: Δημοψήφισμα για κατώτατο ωρομίσθιο 18 ευρώ

Ελβετία: Δημοψήφισμα για κατώτατο ωρομίσθιο 18 ευρώ Facebook Twitter
2

Δημοψήφισμα για τη θεσμοθέτηση του υψηλότερου βασικού μισθού στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στην Ελβετία. Συγκεκριμένα οι Ελβετοί θα κληθούν να αποφασίσουν αν δέχονται κατώτατο ωρομίσθιο 18 ευρώ, μια πρόταση που υποστηρίζεται από τα συνδικάτα, τους Σοσιαλιστές και τους Πρασίνους.

Αντίθετοι εμφανίζονται η κυβέρνηση της χώρας αλλά και οι επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι θα αυξηθεί το μισθολογικό κόστος και θα υπάρξουν προβλήματα στην απορρόφηση εργαζομένων.

Το προτεινόμενο ωρομίσθιο των 18 ευρώ αντιστοιχεί σε αποδοχές της τάξης των 3.280 ευρώ ανά μήνα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μη σας μπερδευει και σας εντυπωσιάζει το ποσό. Το κοστός ζωής είναι πολύ υψηλό. Με αυτά τα χρήματα μόλις που νοικιάζεις διαμέρισμα. Να μην αναφέρω την τιμή του κρέατος. Κοτόπουλο 30 ευρώ το κιλό, βοδινό 50 ευρώ και το μοσχάρι από 70 και πάνω το κιλό. Οπότε το ποσό αυτό που φαίνεται υπέρογκο, για την Ελβετία δεν είναι πολύ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ότι η Ελβετία είναι η ακριβότερη χώρα στον κόσμο.