Αφιερωμένο στο espeto, ένα δημοφιλές ισπανικό πιάτο, είναι το σημερινό doodle της Google.
Το αλμυρό, καπνιστό άρωμα στη νότια Ισπανία σημαίνει μόνο ένα πράγμα: είναι η εποχή του espeto, επισημαίνει το κείμενο που συνοδεύει το Google doodle, που είναι αφιερωμένο «στη γεύση του καλοκαιριού».
Πρόκειται για σαρδέλες σουβλάκι, που παραδοσιακά ψήνονται σε φωτιές, στην παραλία. Το πιάτο προέρχεται από τη Μάλαγα και οι ρίζες του εντοπίζονται στα τέλη του 19ου αιώνα. Μάλιστα, σαν σήμερα το 2006 έγιναν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του espetero στη πόλη, του ανθρώπου που φτιάχνει αυτά τα σουβλάκια σαρδέλας, προκειμένου να τιμηθεί αυτή η παραδοσιακή δουλειά.
Παλιότερα, πεινασμένοι ψαράδες έκαναν ψάρια σουβλάκι και τα έψηναν στην παραλία, καρφωμένα στην άμμο, για ένα γρήγορο γεύμα. Με τα χρόνια οι άνθρωποι έκαναν δοκιμές φτιάχνοντας espeto με τσιπούρα, λαβράκι ή ακόμη και καλαμάρι, αλλά οι σαρδέλες έγιναν η πιο συχνή επιλογή
Σήμερα, παραμένει ένα δημοφιλές σνακ της παραλίας. Συνήθως το σουβλάκι αποτελείται από έξι σαρδέλες και αφού ψηθεί στη φωτιά, το περιχύνουν με λεμόνι.