Ερντογάν: Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου - Απομακρύνεται από τη Λωζάνη

Ερντογάν: Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου - Απομακρύνεται από τη Λωζάνη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Νέα λεκτική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτιμώντας ότι η χώρα μας απομακρύνεται από όσα προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, εκτιμώντας ότι «λαμβάνουν μέτρα [οι Έλληνες] που είναι αντίθετα τόσο με τη Λωζάνη όσο και με άλλες συμφωνίες».

Εκτός αυτών, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα «πυρά» του και στο βρετανικό περιοδικό «The Economist» το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή».

Η συμπεριφορά του Ερντογάν καθώς πλησιάζουν οι εκλογές «θα μπορούσε να ωθήσει τη σημερινή βαθιά ελαττωματική δημοκρατία πέρα από τα όρια, σε μια πλήρη δικτατορία», επισημαίνει το δημοσίευμα. 

«Το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist δεν μπορεί να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας, αυτή την καθορίζει ο τουρκικός λαός», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο δημοσίευμα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Διεθνή / Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι δήλωσε πως νιώθει «έντονη αίσθηση κινδύνου» από την αυξανόμενη ένταση και επεσήμανε την ανάγκη «λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμυνα της χώρας»
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Η διάγνωση του καρκίνου είχε ανακοινωθεί από το Παλάτι τον Φεβρουάριο του 2024, ωστόσο οι δημόσιες εμφανίσεις του βασιλιά τα τελευταία 24ωρα έδιναν την εικόνα πλήρους ανάκαμψης
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Καταστολή στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μαζικές διώξεις δημοσιογράφων και εντάσεις με την ΕΕ

Διεθνή / Τουρκία: Καταστολή στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μαζικές διώξεις δημοσιογράφων και εντάσεις με την ΕΕ

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες διώξεις, με σχεδόν 1.900 πολίτες να έχουν συλληφθεί λόγω της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM