Eρντογάν κατά της αντιπολίτευσης, λόγω στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Eρντογάν: Κατηγορεί την αντιπολίτευση για στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ξανά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στις 14 Μαΐου. 

Ο Ερντογάν κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υποστηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, άρα είναι κατά των παραδοσιακών αρχών της μουσουλμανικής οικογένειας.

Μιλώντας το Σάββατο στην σεισμόπληκτη επαρχία του Γκαζιαντέπ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του ότι «το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (TİP) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) είναι υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+  και είναι εναντίον της ιερή δομής της οικογένειας. Τόνισε δε ότι «η 14η Μαΐου θα είναι η ημέρα για να δοθεί ένα μάθημα σε όσους υποστηρίζουν την LGBT και τη βία κατά των γυναικών».

Ερντογάν: Τα queer άτομα είναι διεστραμμένα και άρρωστα

Προηγουμένως, ο Ερντογάν είχε βάλει στο στόχαστρο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Τουρκία σε διάφορες ομιλίες του, στις οποίες χαρακτήριζε τα queer άτομα «διεστραμμένα» και «άρρωστα».

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν  Σοϊλού, έχει εξαπολύσει επίθεση αρκετές φορές προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας και παρουσίαζε τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα της κοινότητας ως «τρομοκρατικό κίνημα».

Υπενθυμίζεται, ότι η παρέλαση του Pride στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις έχει απαγορευτεί από το 2015, και όσοι παρέλασαν ανεξάρτητα, ήρθαν αντιμέτωπο με ακραία με αστυνομική βία.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM