Eυρωπαίοι ακροδεξιοί κυνηγούν πλοιάρια προσφύγων

Eυρωπαίοι ακροδεξιοί κυνηγούν πλοιάρια προσφύγων Facebook Twitter
0

Στις ακτές της Ιταλία κάτι ανησυχητικό συμβαίνει αυτές τις μέρες. Εκτός από τα πλοιάρια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προσπαθούν να σώσουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο, τώρα καθ' οδόν προς τη Σικελία και σε λίγες εβδομάδες στα διεθνή ύδατα κοντά στις ακτές της Λιβύης, βρίσκεται και ένα πλοίο της ομάδας με την επωνυμία «Υπεράσπιση της Ευρώπης».

Ο Ντάνιελ Φις, ένα από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας ισχυρίζεται πως το πλοιάριο θέλει να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών. Η ακροδεξιά ομάδα του πάντως βρίσκεται ήδη υπό επιτήρηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.


«Δεν πρόκειται να ενεργήσουμε όπως οι ΜΚΟ που ακολουθούν τον μακρινό δρόμο προς την Ιταλία, εμείς θα συνεργαστούμε επί τόπου με τη λιβυκή ακτοφυλακή» δηλώνει ο Ντάνιελ Φις.


Στόχος τους είναι οι λιβυκές αρχές να παραλαμβάνουν τους πρόσφυγες που θα έχουν περισυλλέξει και αυτοί να επιστρέφουν στη Λιβύη. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Τι θα συμβεί εάν οι πρόσφυγες αρνηθούν να επιβιβαστούν δεν έχει ξεκαθαριστεί. Ούτε είναι σαφές εάν πράγματι θα υπάρξει συνεργασία με τις λιβυκές ακτές. Για ένα πολύ αμφιλεγόμενο σχέδιο κάνει λόγο η Βερένα Πάπκε από την ανθρωπιστική οργάνωση «SOS MEDITERRANEE»:


«Πρόκειται για ύποπτες, ένοπλες ομάδες οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες παρενοχλούν τις διάφορες ΜΚΟ. Απειλούν τα πλοιάρια και παίρνουν με τη βία τους ανθρώπους πίσω, οι οποίοι ξαναπέφτουν στη Λιβύη στο φαύλο κύκλο της βίας».

Το εξαμελές πλήρωμα του πλοίου C-Star της ομάδας «Υπεράσπιση της Ευρώπης» δηλώνει πως καταφέρεται εναντίον των διακινητών. Μια αποστολή όμως η οποία επίσημα ανήκει στην ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή «Σοφία» και στην οποία χρησιμοποιούνται πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα. Η ακροδεξιά ομάδα τονίζει πάντως πως θέλει να συλλέξει στοιχεία που θα πιστοποιούν τη συνεργασία μεταξύ ΜΚΟ και διακινητών. Σχετικές καταγγελίες υπάρχουν όλο και περισσότερες το τελευταίο διάστημα, ωστόσο απτές αποδείξεις δεν υπάρχουν.


Για το εάν το επόμενο διάστημα θα δούμε στα νερά της Μεσογείου διαμάχες μεταξύ ακροδεξιών και ΜΚΟ η Βερένα Πάπκε, εκπρόσωπος Τύπου της ανθρωπιστικής οργάνωσης «SOS MEDITERRANEE» δηλώνει πως προς το παρόν το ενδιαφέρον της δικής της ομάδας, η οποία πριν από λίγες ημέρες έσωσε 800 ανθρώπους, στρέφεται αλλού: «Το γεγονός ότι η Ευρώπη αφήνει μέσα στα δικά της χωρικά ύδατα ανθρώπους να πνίγονται, αυτό είναι πραγματικά που μας ανησυχεί. Και νομίζω πως εκεί θα έπρεπε να εστιάσουμε».

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM