Η Adri ίδρυσε το καταφύγιο Wild Things Sanctuary μετά από χρόνια διάσωσης ζώων που χρειάζονταν απελπισμένα βοήθεια επειδή ήθελε να βεβαιωθεί πως κανένα -ανεξάρτητα από το είδος του- δεν θα μείνει χωρίς φροντίδα.
«Έγινε ξεκάθαρο πως δεν επρόκειτο για χόμπι, ήταν η ιστορία της ζωής μου από παιδί και ήθελα επισήμως να την επιλέξω ως βασικό σκοπό μου», εξηγεί στο Bored Panda, λέγοντας πως ένιωθε σαν να ήταν το πεπρωμένο της να βοηθήσει αυτά τα παραμελημένα ζώα.
«Ζώα τραυματισμένα και σε κίνδυνο πάντα έδειχναν να διασταυρώνονται μαζί μου και το να γνωρίζω πως τους προσφέρω ένα καταφύγιο δίνει σκοπό στη ζωή μου. Αυτή η ανταμοιβή υπερτερεί του χρόνου, των χρημάτων και της θλίψης που φέρνει η διαχείριση ενός καταφυγίου», λέει.
Αν και η φροντίδα ζώων μπορεί να γίνει ενίοτε εξαιρετικά δύσκολη, η Adri παραμένει αισιόδοξη και δεν το θεωρεί καν δουλειά. «Παρόλο που η φροντίδα τόσων ζώων σημαίνει πως το κάνω από το πρωί ως το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς διακοπές, λατρεύω κάθε λεπτό», τονίζει.
Και αυτό φαίνεται. Αν δει κανείς τα βίντεο και τις φωτογραφίες της Adri στα social media, παρατηρεί αμέσως πόσο παθιασμένη και αφοσιωμένη είναι. Αγαπάει αυτό που κάνει και ευελπιστεί κάποια μέρα να εμπνεύσει κόσμο να βοηθήσει περισσότερα ζώα σε ανάγκη.
«Εισπράττω την στοργή, χαμογελώ με την χαρά τους, γελάω με τα αστεία τους και ανταποδίδω την αγάπη τους όλη μέρα! Αν ήθελα μόνο να καλύπτω τις βασικές ανάγκες τους, τροφή, νερό, καθάρισμα κλουβιών, θα είχα τελειώσει σε μερικές ώρες αλλά δεν ήθελα αυτό. Οπότε αν προσθέσεις και τον χρόνο που περνάω μαζί του, ακόμη και απλώς παρατηρώντας τα, είναι μια γεμάτη μέρα. Είναι ο επίγειος Παράδεισός μου...αλλά πρακτικά έχει πολλές απαιτήσεις. Κυρίως επειδή τα ζώα γενικά είτε έχουν παραμεληθεί, είτε είναι μεγάλης ηλικίας και άρρωστα», αναφέρει.
Η Adri λέει πως το να έχει τόσα πολλά ζώα ουσιαστικά βοηθάει στην κάλυψη αναγκών άλλων ζώων. «Ένας σκύλος μπορεί να με φοβάται στην αρχή, αλλά μαθαίνει από τους υπόλοιπους πως αυτό το σπίτι είναι ασφαλές, βρίσκει παρηγοριά και χαρά στους άλλους σκύλους. Ένα μη εξημερωμένο γουρούνι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους του για τους ανθρώπους, καλύπτει πλήρως τις κοινωνικές ανάγκες του από τα υπόλοιπα γουρούνια. Οι παπαγάλοι περνούν όλη τη μέρα τους μαζί με άλλους παπαγάλους, κάτι που καλύπτει περισσότερο τις φυσικές ανάγκες τους».
Για τις οικονομικές ανάγκες του καταφυγίου, που βρίσκεται στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, η Adri παραδέχεται πως το κόστος της φροντίδας τόσων ζώων είναι τεράστιο. «Το λειτουργικό κόστος αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλο. Όντας νέο καταφύγιο σημαίνει πως δεν έχουμε ακόμη πολύ κόσμο για δωρεές μεγάλων χρηματικών ποσών. Νομίζω πως είναι σημαντικό για όποιον ετοιμάζεται να ακολουθήσει αυτό το δρόμο να είναι οικονομικά προετοιμασμένος να διαθέσει όλα τα χρήματά του στην αρχή», σημειώνει.
Όπως εξηγεί, το κόστος για τις τροφές ανέρχεται σε περίπου 1.300 δολάρια το μήνα, η κτηνιατρική φροντίδα εκτιμάται σε σχεδόν 10.000 δολάρια ετησίως ενώ το στήσιμο του καταφυγίου τα τελευταία χρόνια έχει κοστίσει γύρω στα 50.000 δολάρια σε υλικά.
Η Adri είναι τόσο αφοσιωμένη στον σκοπό της που πούλησε μέχρι και το φορτηγάκι των ονείρων της για να διασώσει ένα κοπάδι από αγελάδες που επρόκειτο να σφαγιαστούν. «Νομίζω πας για τους φιλόζωους είναι αυτονόητο πως κάθε δολάριο αξίζει, αλλά είναι τεράστια χρηματική θυσία. Η φροντίδα σχεδόν 200 ζώων και η επιθυμία να είσαι έτοιμος να προσφέρεις ένα καταφύγιο σε περιπτώσεις ανάγκης, είναι πανάκριβη!», λέει.
Η ίδια πιστεύει πως το δικό της καταφύγιο διαφέρει από τα άλλα. «Ένας από τους βασικότερους στόχους μου, που μας ξεχωρίζει από άλλες δομές τέτοιου είδους, είναι πως δεν είμαστε ανοιχτοί στο κοινό, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια πηγή εισοδήματος που χάνουμε εντελώς. Νιώθω πως το συνεχές άνοιγμα της πόρτας σε ξένους που έρχονται να παρατηρούν τα ζώα είναι πολύ στρεσογόνο για εκείνα, ειδικά όσα βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης, είναι γέρικα ή άρρωστα. Αντιθέτως ελπίζω πως με την κοινοποίησή τους στα social media θα βρεθούν τελικά αρκετές δωρεές από κόσμο που θα τα ερωτευτεί και θα θέλει να μας βοηθήσει- να μην χρειαστεί ποτέ να απορρίψεις ένα ζώο λόγω οικονομικών δυσκολιών», καταλήγει.