Γαλλία: Η αντισύλληψη θα είναι δωρεάν για γυναίκες ηλικίας έως 25 ετών

Γαλλία: Η αντισύλληψη θα είναι δωρεάν για γυναίκες ηλικίας έως 25 ετών Facebook Twitter
pixabay
0

Η Γαλλία θα καταστήσει την πρόσβαση στην αντισύλληψη δωρεάν για γυναίκες ηλικίας έως 25 ετών από την 1η Ιανουαρίου, σε ένα νέο μέτρο που θα κοστίσει στο κράτος 21 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται για εκλογές το 2022.

«Υπάρχει μείωση στη χρήση αντισύλληψης μεταξύ ορισμένων νεαρών γυναικών και κυρίως για οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Βεράν στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2. «Είναι ανυπόφορο το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη εάν θέλουν αυτή την επιλογή διότι είναι πολύ ακριβή», πρόσθεσε.

Έως τώρα, το όριο ηλικίας για δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη στη Γαλλία ήταν 18 ετών. Το όριο ηλικίας ορίστηκε στα 25 έτη διότι «είναι μια ηλικία που αντιστοιχεί, από άποψη οικονομική, κοινωνική και εσόδων», σε «περισσότερη αυτονομία» πρόσθεσε ο υπουργός. Η δωρεάν αντισύλληψη χορηγείται ήδη από το 2013 σε κορίτσια ηλικίας 15-18 ετών, όπου το ποσοστό αμβλώσεων έχει μειωθεί έκτοτε, από 9,5 σε 6 ανά 1.000 μεταξύ του 2012 και του 2018.

Από τον Αύγουστο, επεκτάθηκε σε κορίτσια κάτω των 15 ετών. Για να δικαιολογήσει την επέκταση σε ηλικίες κάτω των 15 ετών, η κυβέρνηση είχε πει στα τέλη του 2019 ότι «κάθε χρόνο, σχεδόν 1.000 κοπέλες ηλικίας 12 έως 14 ετών μένουν έγκυες στη Γαλλία» και ότι «από αυτές τις εγκυμοσύνες, οι 770 καταλήγουν σε άμβλωση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM