Γαλλία: Νίκη Μακρόν με 61% στον δεύτερο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Νίκη Μακρόν με 61% στον δεύτερο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
EPA/SEBASTIEN NOGIER
1

Νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, προβλέπει νέα δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (Odoxa/Dentsu-Consulting poll). Συγκεκριμένα, δείχνει πως ο Μακρόν θα νικήσει με 61%, έναντι της Μαρίν Λεπέν η οποία θα συγκεντρώσει το 39%. 

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Μακρόν ενισχύθηκε πολιτικά, από τη συγκρότηση της συμμαχίας που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον κεντρώο πολιτικό Φρανσουά Μπαϊρού. Η εξέλιξη αυτή, βοήθησε τον Μακρόν ν' αυξήσει το ποσοστό του, έναντι του συντηρητικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λεπέν θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 27% έναντι 25% του Μακρόν, ενώ στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Φιγιόν με ποσοστό 19%. Όμως, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να συναντηθεί με Μακρόν πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Παράλληλα, μία πηγή στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομίας, δήλωσε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη 16η Μαρτίου. 

Μια συνάντηση με τη Μέρκελ, καγκελάριο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, θεωρείται πως θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την εικόνα του 39χρονου, ανεξάρτητου, κεντρώου υποψήφιου, Μακρόν, ο οποίος θεωρείται με βάση πολλές δημοσκοπήσεις ο επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών. Η πηγή στο περιβάλλον του Μακρόν διευκρίνισε πως η συνάντηση αναμένεται να γίνει στο Βερολίνο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM