Γάλλος δικηγόρος παραδέχθηκε ότι προσέφερε ως δώρο ακριβά κοστούμια στον Φρανσουά Φιγιόν

Γάλλος δικηγόρος παραδέχθηκε ότι προσέφερε ως δώρο ακριβά κοστούμια στον Φρανσουά Φιγιόν Facebook Twitter
0

Ένας δικηγόρος από το Παρίσι, γνωστός για τις διασυνδέσεις του με πολλούς Αφρικανούς ηγέτες, παραδέχθηκε σήμερα ότι αγόρασε κοστούμια αξίας 13.000 ευρώ για τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, τα οποία του προσέφερε ως «δώρο φιλίας».


Αυτό το δώρο προσφέρθηκε χωρίς «να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ούτε αθέμιτη άσκηση επιρροής» διαβεβαίωσε ο Ρομπέρ Μπουρζί, δικηγόρος που ειδικεύεται στις σχέσεις Γαλλίας- Λιβάνου, σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.


«Δεν τον συνάντησα ποτέ στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του ούτε σε (πολιτικές) συγκεντρώσεις» υπογράμμισε.


Η έρευνα περί αργομισθίας μελών της οικογένειάς του, που είχε ως αποτέλεσμα ο Φιγιόν να βρεθεί κι ο ίδιος στο μικροσκόπιο των αρχών μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, διευρύνθηκε και πλέον διερευνώνται και οι συνθήκες υπό τις οποίες ο Φιγιόν δέχθηκε ως δώρο αυτά τα πανάκριβα κοστούμια.


Η εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε ότι ο Μπουρζί παρήγγειλε από τη μπουτίκ Arnys στο Παρίσι την 7η Δεκεμβρίου του 2016 ρούχα για τον πρώην πρωθυπουργό αξίας 13.000 ευρώ. Το ποσό αυτό καταβλήθηκε την 20η Φεβρουαρίου.


«Ένα απλό δώρο χωρίς καμία σύγκρουση συμφερόντων ούτε αθέμιτη άσκηση επιρροής» τονίζεται στην δήλωσή του δικηγόρου, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων σύμβουλος του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την Αφρική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο κινδυνεύουν τα παιχνίδια από τους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Τραμπ: «Μπορεί τα παιδιά να έχουν δύο κούκλες, αντί για 30» - Η πρώτη παραδοχή για ελλείψεις και ακρίβεια

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι ο δασμολογικός πόλεμος με την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη παιχνιδιών και ακριβότερα προϊόντα
LIFO NEWSROOM
Χρηματοδότης του ISIS και επιχειρηματίας στην Τουρκία: Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και το δίκτυο στην Ευρώπη

Διεθνή / Χρηματοδότης του ISIS και επιχειρηματίας στην Τουρκία: Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και το δίκτυο στην Ευρώπη

Στο φως η υπόθεση του Wisam Hikmat Ahmed Faiq al-Barazanchi, χρηματοδότη του ISIS που ίδρυσε επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη και διευκολύνει τη μετακίνηση τρομοκρατών στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ορυκτά που ήθελε ο Τραμπ - Τι περιλαμβάνει

Η συμφωνία αφορά κυρίως σπάνια μέταλλα και ορυκτά, τα οποία θεωρούνται στρατηγικής σημασίας - Θα δημιουργηθεί ταμείο επενδύσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM