Γερμανία: Σύλληψη δεύτερου στρατιώτη για ανάμειξη σε ακροδεξιό σχέδιο επίθεσης

Γερμανία: Σύλληψη δεύτερου στρατιώτη για ανάμειξη σε ακροδεξιό σχέδιο επίθεσης Facebook Twitter
0

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν τρίτο άνδρα -τον δεύτερο στρατιώτη- στο πλαίσιο έρευνας για ακροδεξιά εξτρεμιστικά στοιχεία στον στρατό της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη στο σχέδιο ενός αξιωματικού του στρατού και ενός φοιτητή να διενεργήσουν επίθεση, ενδεχομένως εναντίον αριστερών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Στην ανακοίνωση του γραφείου της εισαγγελίας ο τρίτος ύποπτος στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία κατονομάζεται ως Μαξιμίλιαν Τ., ένας 27χρονος γερμανός πολίτης. «Για τον κατηγορούμενο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι σχεδίαζε μια σκληρή πράξη βίας εναντίον του κράτους λόγω ακροδεξιάς πεποίθησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και να την κάνουν να μοιάζει σαν να ήταν ενέργεια ισλαμιστών μαχητών. Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων που είχαν καταρτίσει οι ύποπτοι.

Σημειώνεται πως χθες διατάχθηκαν επίσης έρευνες σε όλους τους στρατώνες της Γερμανίας, ύστερα από τον εντοπισμό ναζιστικών συμβόλων σε δύο από αυτούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Διεθνή / Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Μετά τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος καθηγητής Νάτζι Γκιορούρ ανέφερε πως η περιοχή θα βιώσει σίγουρα έναν μεγάλο σεισμό
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ