Γκάμπριελ: Μεταρρυθμίσεις και υπέρβαση των διαιρέσεων στα Βαλκάνια για να ενταχθούν στην ΕΕ

Γκάμπριελ: Μεταρρυθμίσεις και υπέρβαση των διαιρέσεων στα Βαλκάνια για να ενταχθούν στην ΕΕ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να εργασθούν για να υπερβούν μακροχρόνιες διαιρέσεις, αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Γκάμπριελ πρόκειται να συναντηθεί με ηγέτες στη Σερβία και στο Κόσοβο κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στην περιοχή ως υπουργός Εξωτερικών. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας θα επισκεφθεί την Αλβανία.


«Θα διαβεβαιώσω τους συνομιλητές μου: "Ο δρόμος προς την ΕΕ παραμένει ανοικτός, αν επιλέξετε τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο αντί για τη διαίρεση και τη στασιμότητα"», ανέφερε ο Γκάμπριελ σε δήλωσή του. «Τα τραύματα του παρελθόντος εξακολουθούν να τροφοδοτούν εντάσεις στην περιοχή», τόνισε, επισημαίνοντας ότι έχουν επίσης πραγματοποιηθεί αξιοσημείωτες πρόοδοι τα τελευταία χρόνια στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις χώρες στην περιοχή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και καθώς κινούνται προς τη σταθερότητα και την ευημερία», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς πριν ταξιδέψει στο Κόσοβο, όπου θα συναντηθεί με τον κοσοβάρο πρωθυπουργό Ισά Μουστάφα και τον υπουργό Εξωτερικών Εμβέρ Χοτζάι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM