Η διευθύντρια που αναγκάστηκε να παραιτηθεί για τον «Δαβίδ», θαύμασε το γλυπτό στην Ιταλία

Η διευθύντρια που αναγκάστηκε να παραιτηθεί για τον «Δαβίδ», θαύμασε το γλυπτό στην Ιταλία Facebook Twitter
Φωτ.: Accademia Galleria
0

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με την υποχρέωση διευθύντριας σχολείου στις ΗΠΑ να παραιτηθεί επειδή έδειξε σε μαθητές το άγαλμα του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, η ίδια επισκέφτηκε το μουσείο όπου εκτίθεται στην Ιταλία.

Η Χόουπ Καρασκίγια βρέθηκε με την οικογένειά της στην Accademia Galleria της Φλωρεντίας την Παρασκευή ώστε να θαυμάσει από κοντά το έργο τέχνης παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η επίσκεψη ήρθε ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας του μουσείου Σεσίλ Χόλμπεργκ, η οποία δήλωσε ευγνώμων για την παρουσία τους.

Η Χόλμπεργκ παρουσίασε «με μεγάλη ευχαρίστηση» το έργο στην εκπαιδευτικό και έκανε λόγο για «ένα αριστούργημα που αναπαριστά το θρησκευτικό σύμβολο της αγνότητας και αθωότητας, τον θρίαμβο του καλού έναντι στο κακό». 

Σύμφωνα με την ίδια, περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες του μουσείου είναι Αμερικανοί. 

Η Καρασκίγια, με τη σειρά της, σημείωσε πως εντυπωσιάστηκε από την γκαλερί, την οποία χαρακτήρισε «όμορφη». «Μοιάζει με εκκλησία» παρατήρησε. 

«Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι πως όλη η γκαλερί είναι φτιαγμένη από εκείνον (σ.σ. τον Μιχάλη Άγγελο)» συμπλήρωσε, μιλώντας στο BBC.

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το ανθρώπινο σώμα. Ο Μιχαήλ Άγγελος θα τον αδικούσε αν τον φιλοτέχνησε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Νομίζω ότι είναι υπέροχο» δήλωσε, όσον αφορά στις έντονες αντιδράσεις γονέων, που την άφησαν τελικώς χωρίς δουλειά. 

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα και αφότου έδειξε το άγαλμα στους μαθητές του, γονείς έκαναν παράπονα πως πρόκειται για πορνογραφικό περιεχόμενο. Της ζητήθηκε, λοιπόν, να αποχωρήσει - λιγότερο από έξι μήνες μετά την ανάληψη της θέσης της διευθύντριας. 

Τοπικά μέσα ανέφεραν πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, με απόλυτη βεβαιότητα, τους λόγους που της ζητήθηκε να παραιτηθεί, αλλά ήταν πεπεισμένη πως ο λόγος είχε να κάνει με το μάθημά της σε μαθητές 11 και 12 ετών. 

Η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την αντιμετώπιση της εκπαιδευτικού και για την τόσο σκοταδιστική αντίληψη γύρω από την τέχνη. 

Ο Τομέας Εκπαίδευσης της Φλόριντα αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι το άγαλμα του «Δαβίδ» έχει «καλλιτεχνική και ιστορική αξία» 

Το έργο ολοκληρώθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο μεταξύ 1.501 και 1.504. Αμέσως χαρακτηρίστηκε ως αριστούργημα, με τον καλλιτέχνη της Αναγέννησης Τζόρτζιο Βαζάρι να λέει πως κάθε άγαλμα που είχε υπάρξει ποτέ πριν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM