Η Γαλλία θα ζητήσει την επανεξέταση του συριακού εμπάργκου όπλων

Η Γαλλία θα ζητήσει την επανεξέταση του συριακού εμπάργκου όπλων Facebook Twitter
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Laurent Fabius
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, αποκάλυψε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ότι η χώρα θα ζητήσει την άρση στο εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Συρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να καταφέρουν οι σύροι αντάρτες να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Μέχρι στιγμής, υπάρχει εμπάργκο, οπότε δεν υπάρχουν όπλα που μεταφέρονται από την ευρωπαϊκή πλευρά. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος για αμυντικά όπλα», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε από τη συριακή αντιπολίτευση, η οποία έχει ανάγκη από εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι η πρώτη δυτική χώρα που αναγνώρισε τη νεοσύστατη Εθνική Συμμαχία κατά του σύρου προέδρου.

Ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande θα έχει συνάντηση το Σάββατο, με τους ηγέτες της συριακής συμμαχίας και συγκεκριμένα με τους Ahmed Moaz al-Khatib, αρχηγό της συμμαχίας, και Georges Sabra, πρόεδρο του συριακού εθνικού συμβουλίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM