Live

Η Ιταλία ζήτησε να συμπεριληφθεί η καλλιέργεια τρούφας στην πολιτιστική κληρονομιά της Unesco

Η Ιταλία ζήτησε να συμπεριληφθεί η καλλιέργεια τρούφας στην πολιτιστική κληρονομιά της Unesco Facebook Twitter
0

Ενώ η τρούφα και η συλλογή της συνδέονται άμεσα με μια παράδοση και μυστικά καλά φυλαγμένα μέσα στις οικογένειες, η Ιταλία ζήτησε από την Unesco η καλλιέργειά της να συμπεριληφθεί στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Πέρα από την "ανεκτίμητη αξία της", η τρούφα είναι "το σύμβολο των σχέσεων μεταξύ του ανθρώπου, της φύσης, των ζώων και της παράδοσης", τονίζει η Ρώμη.

Η Ιταλία έχει 200.00 δένδρα τρούφας, από τα οποία 4.000 στο Πιεμόντε, όπου βρίσκεται η πόλη Άλμπα. Εδώ και 86 χρόνια, η πόλη αυτή των 30.000 κατοίκων οργανώνει κάθε χρόνο σχεδόν για δύο μήνες "μεγάλη έκθεση λευκής τρούφας" που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από τη χώρα και το εξωτερικό. Κάθε χρόνο, η τιμή της λευκής τρούφας της Άλμπα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ το κιλό στην Έκθεση που διαρκεί έως τις 27 Νοεμβρίου. 


Η τρούφα είναι όπως το κρασί, κάθε περιοχή έχει το άρωμά της, λένε οι ντόπιοι, που υποστηρίζουν πως αυτή της Άλμπας είναι "η πιο αρωματισμένη". Στο Πιεμόντε, η περίοδος είναι από 21 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου. 


Η Ιταλία έχει 25 είδη τρούφας, η πώληση των οποίων καταγράφει ετήσιο κύκλο εργασιών 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το 99% της λευκής τρούφας ποιότητας που πωλείται παγκοσμίως προέρχεται από τη χερσόνησο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Διεθνή / Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Το γεγονός ότι οι κόντρες του Χόλιγουντ σπάνια παίρνουν τέτοια έκταση ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο η διαμάχη μεταξύ Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM