Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Κίνα απαντά στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται ισχυρή. «Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εάν ο πόλεμος είναι αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ, είτε είναι πόλεμος δασμών, εμπορικός πόλεμος ή οποιοδήποτε άλλο είδος πολέμου, είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος», απαντά μετά την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο το Πεκίνο, μέσω δήλωσης του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η δήλωση απαντά στις κατηγορίες Τραμπ για τη φαιντανύλη, που αποτέλεσε και τη δικαιολογία για την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα στο 20%, από το 10%. Παράλληλα, επισημαίνεται σε όλους τους τόνους πως η Κίνα δεν εκφοβίζεται, αλλά θα απαντήσει στις αμερικανικές κινήσεις με κάθε μέσο που θεωρεί απαραίτητο. 

«Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Ο εκφοβισμός δεν λειτουργεί σε εμάς. Η πίεση, ο εξαναγκασμός ή οι απειλές δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας. Όποιος χρησιμοποιεί τη μέγιστη πίεση στην Κίνα επιλέγει τον λάθος τύπο και κάνει λάθος υπολογισμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση - απάντηση.

Ολόκληρη η απάντηση της Κίνας

«Το ζήτημα της φαιντανύλης είναι μια αδύναμη δικαιολογία για την αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές. Τα αντίμετρά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας είναι απολύτως θεμιτά και απαραίτητα.

Οι ΗΠΑ, όχι οποιοσδήποτε άλλος, είναι υπεύθυνοι για την #FentanylCrisis εντός των Η.Π.Α. Στο πνεύμα της ανθρωπιάς και της καλής θέλησης προς τον αμερικανικό λαό, έχουμε λάβει ισχυρά βήματα για να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Αντί να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές μας, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να συκοφαντούν και να μεταθέσουν την ευθύνη στην Κίνα και επιδιώκουν να πιέσουν και να εκβιάσουν την Κίνα με αυξήσεις δασμών. 

Μας ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ που τους βοηθήσαμε. Αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των ΗΠΑ και θα υπονομεύσει τον διάλογο και τη συνεργασία μας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Ο εκφοβισμός δεν λειτουργεί σε εμάς. Η πίεση, ο εξαναγκασμός ή οι απειλές δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας. Όποιος χρησιμοποιεί τη μέγιστη πίεση στην Κίνα επιλέγει τον λάθος τύπο και κάνει λάθος υπολογισμό. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να λύσουν το ζήτημα της φαιντανύλης, τότε το σωστό είναι να διαβουλευθούν με την Κίνα αντιμετωπίζοντας ο ένας τον άλλον ως ίσο.

Εάν ο πόλεμος είναι αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ, είτε είναι πόλεμος δασμών, εμπορικός πόλεμος ή οποιοδήποτε άλλο είδος πολέμου, είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM