Η Kukuxumusu έδιωξε το σκιτσογράφο που την έκανε διάσημη

Η Kukuxumusu έδιωξε το σκιτσογράφο που την έκανε διάσημη Facebook Twitter
0

Σε μια τραυματική διαδικασία διαζυγίου βρίσκεται η γνωστή ισπανική φίρμα Kukuxumusu, T-shirt της οποίας, αλλά και άλλα είδη, όπως κούπες ή ποντίκια υπολογιστή, βρίσκονται σε όλα τα πλάτη του κόσμου.

Η εταιρεία της Παμπλόνα με τα τρελά σχέδια στα t-shirt της απέλυσε τον άνθρωπο που έφτιαχνε αυτά τα σχέδια, τον σκιτσογράφο Mikel Urmeneta, ο οποίος είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Ρικάρντο Bermejo- τον μέτοχο που έχει την πλειοψηφία. Η κόντρα κρατούσε καιρό και οι δυο τους επικοινωνούσαν μόνο μέσω φαξ και μέιλ, μέχρι που έφτασε μοιραία η ώρα του αποχωρισμού.

Ο Urmeneta ενημερώθηκε για την απόλυση του, από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής, 18 μήνες μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από τον Μπερμέγιο. Αυτό έγινε με τη συμφωνία των άλλων δύο ιδρυτών της εταιρείας.

Ο Urmeneta δεν έχασε χρονο και ανακοίνωσε ήδη την ίδρυση νέου σήματος με την επωνυμία Katuki Saguyaki, ένα παιχνίδι με τις λέξεις στη γλώσσα των Βάσκων που “παίζει” ανάμεσα στην τροφή για τις γάτες και το ποντίκι ως τροφή. Επίσης ανακοίνωσε συνεργασίες με τη μουσική ομάδα Estopa, τον συγγραφέα Έντουαρντ Πανσέτ και τον σεφ José Andrés, μεταξύ άλλων. Η νέα μάρκα θα εργαστεί ακόμη με καλλιτέχνες που συνόδευαν το δημιουργό της Kukuxumusu από την ίδρυση της.

Η Kukuxumusu έδιωξε το σκιτσογράφο που την έκανε διάσημη Facebook Twitter

" Το dna της Kukuxumusu εξαφανίζεται, ο μέτοχος της πλειοψηφίας αγόρασε ένα νέο παιχνίδι, χωρίς να διαβάσει τις οδηγίες", ήταν το γεμάτο φαρμάκι σχόλιο του Urmeneta στην ανακοίνωση των σχεδίων του. Μετά την απόλυση του σκιτσογράφου η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον κατηγορεί για βίαιη συμπεριφορά και χαμηλή παραγωγικότητα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM