Η Μελάνια επισκέφθηκε κέντρο κράτησης με παιδιά μεταναστών- Εντολή Τραμπ να επανενωθούν οι οικογένειες

Η Μελάνια επισκέφθηκε κέντρο κράτησης με παιδιά μεταναστών- Εντολή Τραμπ να επανενωθούν οι οικογένειες Facebook Twitter
0

Η Μελάνια Τραμπ, οι πιέσεις της οποίας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα ώστε να κάνει στροφή 180 μοιρών ο σύζυγός της στην πολιτική του χωρισμού των παιδιών παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους, επισκέφθηκε σήμερα έναν χώρο στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ όπου κρατούνται ορισμένοι από αυτούς τους ανήλικους.

Η πρώτη κυρία αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί και έφτασε αεροπορικώς στο Τέξας.

Στο Μακάλεν, όπου βρίσκεται το κέντρο κράτησης Upbring New Hope Children's Center, η Μελάνια Τραμπ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αξιωματούχους και εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις. Στο κτίριο φιλοξενούνται 55 ανήλικοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών. Οι έξι από αυτούς χωρίστηκαν από τους γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν, μόλις πέρασαν τα σύνορα.

  


Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ κάθισε σε ένα τραπέζι και άκουσε τους υπαλλήλους να της εξηγούν πώς φροντίζουν τα παιδιά. Έθεσε πολλές ερωτήσεις, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι οι ανήλικοι λαμβάνουν τη σωστή φροντίδα.

Λίγο αργότερα, περιηγήθηκε σε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται τα δωμάτια των παιδιών και της εξήγησαν ότι οι ανήλικοι φροντίζουν μόνοι τους για την καθαριότητα των χώρων αυτών.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να δω και να συναντήσω τα παιδιά. Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να γνωρίσω εσάς και να σας ευχαριστήσω όλους για όσα κάνετε, για το ηρωικό έργο που επιτελείτε καθημερινά και για όσα κάνετε για αυτά τα παιδιά», είπε η Μελάνια.

«Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω πώς μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.


Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί χθες, στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, ότι επηρεάστηκε στην απόφασή του από τη σύζυγό του και την κόρη του Ιβάνκα.

Η επίσκεψη της πρώτης κυρίας στο Τέξας είναι η πιο προβεβλημένη και μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα νεφρά, στις 14 Μαΐου.

Από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η πρώτη κυρία βρίσκεται «στα σύνορα αυτή τη στιγμή» για να δει ιδίοις όμμασι τη μεταναστευτική κρίση.

Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στις κυβερνητικές υπηρεσίες να επανενώσουν τις οικογένειες των μεταναστών που χωρίστηκαν στα σύνορα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, η κυβέρνηση θα σταματήσει να διώκει ποινικά τους γονείς που περνούν παράνομα τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρι να ενισχυθεί η συνοριοφυλακή και να αυξηθούν οι πόροι της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM
Η σκληρή πραγματικότητα στις φυλακές της Τουρκίας: Ραγδαία αύξηση κρατουμένων - Η απομόνωση ως εργαλείο καταστολής

Διεθνή / Η σκληρή πραγματικότητα στις φυλακές της Τουρκίας: Ραγδαία αύξηση κρατουμένων - Η απομόνωση ως εργαλείο καταστολής

Ραγδαία αύξηση κρατουμένων και εκτεταμένη απομόνωση στις φυλακές της Τουρκίας, αποκαλύπτουν τη σκληρή πολιτική καταστολής του καθεστώτος Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ