Η Ρωσία «ρίχνει» την ταχύτητα του Twitter, απειλεί με μπλοκάρισμα της πλατφόρμας

Κινητό φωτογραφίζει το σήμα του Twitter Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει τη χρήση του Twitter, μειώνοντας την ταχύτητά του, ενώ κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι επανειλημμένα απέτυχε να διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο.

 

Η Roskomnadzor, η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες, απείλησε να μπλοκάρει εντελώς το Twitter και υποστήριξε ότι σήμερα, Τετάρτη, στην πλατφόρμα υπάρχουν περισσότερες από 3.000 αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο.

 

«Η επιβράδυνση θα εφαρμοστεί κατά 100% στις υπηρεσίες στα κινητά τηλέφωνα και κατά 50% στις υπόλοιπες συσκευές», ανακοίνωσε η Roskomnadzor.

 

«Αν το Twitter συνεχίσει να αγνοεί τις απαιτήσεις του νόμου, τα μέτρα επιβολής θα συνεχιστούν με βάση τους κανόνες (έως το μπλοκάρισμα)», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής.

 

Το Twitter, όπως και άλλα αμερικανικά social media χρησιμοποιούνται ευρέως στη Ρωσία από συμμάχους του Αλεξέι Ναβάλνι. Η κίνηση της Roskomnadzor έρχεται εν μέσω αυξανόμενων προσπαθειών της Μόσχας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή σε τέτοιες πλατφόρμες, αλλά και της ενόχλησης για αυτό που οι αρχές χαρακτηρίζουν αποτυχία συμμόρφωσης με τη ρωσική νομοθεσία.

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κάτω βουλή τάχθηκε υπέρ νέων αυστηρών προστίμων σε πλατφόρμες που αποτυγχάνουν να διαγράψουν απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως και ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τον περιορισμό τους σε περίπτωση «διακρίσεων» σε βάρος των ρωσικών ΜΜΕ.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM