Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν και οι 41 εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε

Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν και οι 41 εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Απεγκλωβίστηκαν οι 41 εργάτες που ήταν επί 17 ημέρες παγιδευμένοι έπειτα από κατάρρευση σήραγγας, που κατέρρευσε στα Ιμαλάια, στην Ινδία.

Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εργατών ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες, με τη βοήθεια γεωτρύπανου, αλλά οι διασώστες έσκαψαν τα τελευταία μέτρα με τα χέρια, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά. 

Οι δραματικές στιγμές με τους πρώτους άνδρες να βγαίνουν πάνω σε φορεία από την είσοδο της σήραγγας, εκτυλίχθηκαν έπειτα από περισσότερες από 400 ώρες προσπαθειών, κατά τη διάρκεια των οποίων προέκυψαν αρκετά εμπόδια και καθυστερήσεις στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν αφού μια κατολίσθηση τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου, προκάλεσε την κατάρρευση μέρους της οροφής της σήραγγας. Τα συνεργεία διάσωσης, υπολόγιζαν νωρίτερα ότι θα άνοιγαν δίοδο στα συντρίμμια, ώστε να βάλουν σωλήνα, μέσω του οποίου θα τους έφερναν στην επιφάνεια. Όμως, όταν είχαν ήδη σκάψει σε βάθος 45 μέτρων από τα 60, στα οποία υπολόγιζαν ότι βρίσκονταν οι εγκλωβισμένοι, συνάντησαν ένα ατσάλινο πλέγμα δοκών και χρειάστηκαν ώρες για να το απομακρύνουν.

Στους εργάτες δόθηκε οξυγόνο, τροφή, νερό και φάρμακα μέσω ενός μικρού σωλήνα νερού, ενώ κατά τη διάρκεια των 17 ημερών τα σωστικά συνεργεία είχαν συνεχώς επικοινωνία μαζί τους. Δώδεκα γιατροί και ψυχίατροι βρίσκονταν εκεί, για να παρακολουθούν την υγεία των εγκλωβισμένων. Σύμφωνα με τις αρχές, οι άνδρες παρέμειναν σε καλή διάθεση και έκαναν γιόγκα και έπαιζαν κρίκετ για να διασκεδάσουν.

Οι συγγενείς των παγιδευμένων ανδρών, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει κοντά στο σημείο, συγκεντρώθηκαν έξω από τη σήραγγα με αποσκευές, έτοιμοι να συνοδεύσουν τους άνδρες στο νοσοκομείο. «Καθώς βγαίνει έξω, η καρδιά μου θα ξαναζωντανέψει», δήλωσε ο πατέρας ενός παγιδευμένου εργάτη.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν, για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ανάμεσα σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ιερούς τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών στη χώρα, όπως και στις μεθοριακές περιοχές με την Κίνα.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM
Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου – Υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ»

Διεθνή / Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου – Υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ»

Ο Γερμανός υπουργός κατηγόρησε τον Βανς ότι «ταυτίστηκε ρητορικά και πολιτικά με τους απολυταρχικούς», εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM