ΗΠΑ: H εισαγγελία διέταξε το ίδρυμα Τραμπ να σταματήσει να συγκεντρώνει δωρεές

ΗΠΑ: H εισαγγελία διέταξε το ίδρυμα Τραμπ να σταματήσει να συγκεντρώνει δωρεές Facebook Twitter
1

Εντολή διακοπής και αποχής σε βάρος του ιδρύματος Τραμπ εξέδωσε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές εντός της πολιτείας, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στην επιστολή του γενικού εισαγγελέα -που έχει ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο- τονίζεται ότι εάν το ίδρυμα δεν σταματήσει άμεσα να ζητά δωρεές και δεν υποβάλει μέσα σε 15 ημέρες τις πληροφορίες και αναφορές που απαιτούνται στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αυτό θα θεωρηθεί ως «συνεχιζόμενη απάτη σε βάρος του λαού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης».

Με τη λεγόμενη εντολή «διακοπής και αποχής» οι αρχές ζητούν να ανασταλούν και να μην επαναληφθούν οι δράσεις που αντιβαίνουν στους νόμους.

Σύμφωνα με την επιστολή, το ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Το ίδρυμα σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο μια ανακοίνωση του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αποκαλύψεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ντόναλντ Τραμπ διαδέχονταν η μία την άλλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε τον περασμένο μήνα ότι ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε το ίδρυμά του για να πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί σε μια δίκη, κάτι που απαγορεύεται.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι μέσω του ιδρύματος χορήγησε αποζημιώσεις ύψους 258.000 δολαρίων μετά από φιλικούς διακανονισμούς, αν και δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM