ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Μπαράρα, που έχει διορίσει ο Ομπάμα

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Μπαράρα, που έχει διορίσει ο Ομπάμα Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεγιστάνας συναντάται σήμερα με τον Πριτ Μπαράρα, τον ανώτατο ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μανχάταν, που είναι γνωστός καθώς αναλαμβάνει υποθέσεις κατά της διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων με επίκεντρο τη Wall Street.


Ο Μπαράρα, τον οποίο διόρισε σε αυτήν την θέση ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2009, χαμογέλασε στους δημοσιογράφους καθώς έφθανε στον ουρανοξύστη Τραμπ, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τους λόγους της συνάντησής του με τον Τραμπ.


Με τη συνάντηση αυτή αναζωπυρώνονται τα σενάρια ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν θα απομακρύνει από την θέση του τον Μπαράρα, ο οποίος χαίρει εκτίμησης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη λόγω των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Το περιοδικό Time είχε αφιερώσει το 2012 το πρωτοσέλιδό του σε εκείνον με τον τίτλο «Αυτός ο άνδρας τα βάζει με την Wall St».


Όταν του τέθηκε το ερώτημα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου την 17η Νοεμβρίου, για το αν προτίθεται να υπηρετήσει στην ίδια θέση του και κατά τη διακυβέρνηση του Τραμπ ο Μπαράρα απάντησε: «Αγαπώ την δουλειά μου, απολαμβάνω να κάνω τη δουλειά μου. Νομίζω ότι κάνουμε ακόμη φοβερή δουλειά εδώ στο γραφείο».

Την ίδια στιγμή, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να αναθέσει στην πρώην κυβερνήτη της Αλάσκας Σάρα Πέιλιν το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει. Η Πέιλιν ήταν μεταξύ των πολιτικών προσώπων που από νωρίς δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2008.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM